Als trainer bij Volley Tilburg krijg je de kans om talentvolle spelers te begeleiden, terwijl je deel uitmaakt van een hechte volleybalgemeenschap. We staan voor ontwikkeling, ontspanning en saamhorigheid, waarbij we onze spelers niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten ondersteunen.

Onze ambities reiken verder: we willen structureel met onze hoogste teams op Superdivisie niveau uitkomen. Het is onze doelstelling om een solide opleidingsprogramma te ontwikkelen, zowel voor onze topteams als voor de ontwikkeling van talent in de teams daaronder.

Dit willen wij niet alleen voor Volley Tilburg, maar ook als stimulans voor onze mooie volleybal sport in de regio rondom Tilburg.

 

Waar zijn we naar op zoek?

Buiten het leiden en coachen van de teams tijdens trainingen en wedstrijden, zoeken wij iemand die:

 • Samenwerkt met het andere trainers en het bestuur om de doelstellingen van de club (Superdivisie) te realiseren
 • Mee werkt aan de opbouw van een solide opleidingstraject voor lagere teams
 • Bijdraagt aan de werving en ontwikkeling van talent binnen de vereniging
 • Een positieve teamcultuur stimuleert

De teams hebben elk een eigen karakter, wie al wat langer rondloopt als trainer/coach zal dit herkennen. Dat betekent enerzijds dat niet elke goede trainer/coach de juiste match vormt, maar anderzijds ligt er zowel voor de teams als de nieuwe stafleden volop kansen voor ontwikkeling binnen onze ambities.

Dames 1

Een hard werkend team, met een mooie mix in ervaring en talenten. Goede sfeer buiten het veld, maar binnen de lijnen schuilt er meer potentie in – daar zijn de dames zelf van overtuigd! Zaak is dat eruit te halen in positieve sfeer, zodat de resultaten volgen. Met een gehoopte uitgangspositie in de topdivisie is de vraag hoe (en hoe snel) we een slag kunnen slaan naar promotie richting superdivisie. Spreekt dit je aan?

Dames 2

Een dames 1 op weg naar superdivisie kan niet zonder een stevige ‘stepping stone’ voor talent van onderaf. Hoe kunnen we een optimale mix creëren van speelsters die (mogelijk) nog omhoog gaan, die al op hun top presteren en eventueel zij die een stapje terug doen? Ben jij de begeleider (m/v) die dit enthousiaste team laat vliegen in de voorhoede van onze prestatielijn?

Heren 1

De amateur landskampioen van seizoen 2022-2023 weet deze titel dit seizoen niet te prolongeren. Maar de prestatiedrang en capaciteiten zijn er niet minder om. De heren maken vermoedelijk na dit seizoen rechtstreeks de stap naar superdivisie. Dan de vraag hoe we van daaruit een toekomstbestendig team neerzetten, met gezonde mix van ervaring en aanwas om op dat niveau te blijven. Kun jij met behoud van prestaties, het club-, team- en spelersbelang in perfecte balans brengen, samen met ons?

Heren 2

Een team vol ‘jonge honden’, volop gefocust op ontwikkeling. Afgelopen jaren al mooie stappen gemaakt en zo al talent naar heren 1 kunnen doorschuiven. Zit daar nog meer in? De ranking van dit seizoen is helaas onderin, maar met behoud van 2e divisie. Zou er nog een niveautje hoger inzitten op termijn, zodat de afstand naar heren 1 verkleind wordt? Hoe kunnen we een stabiele op- én terugstap vormen waarmee volleybaltalent ontwikkeld en behouden wordt? Ben jij hier de juiste begeleider voor?

 

Wat kun je van ons verwachten?

 • Een uitdagende en dynamische functie binnen een ambitieuze vereniging.
 • Mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling als trainer-coach.
 • Een enthousiast team van spelers en mede-coaches om mee samen te werken.

 

Ben jij de gedreven trainer-coach die wij zoeken voor onze topteams en wil jij aan de slag gaan met verdere ontwikkeling van volleybal talent in Tilburg? Laat het ons weten via tc@volleytilburg.nl. Wij kijken uit naar de verse energie die jij kan brengen!

 

Foto: Norbert Jansen

Deel dit bericht:

Volleybalplezier, ontwikkeling en teamspel zijn de kern van onze vereniging. We vinden het belangrijk dat ieder lid op zijn of haar niveau of ambitie kan volleyballen. Daar is een goede organisatie voor nodig. Het liefst hebben we voor ieder van de volgende lijnen 2 TC-leden: dames, heren, jongens, meisjes en recreanten. Op dit moment bestaat onze TC uit 3 personen: Jelle, Teun en Mike. Dat is te weinig. We zoeken daarom nog TC-leden. De TC zorgt bijvoorbeeld voor de trainingsgroep indeling,  teamindeling, zorgt voor de juiste trainer op de juiste groep, begeleidt trainers/coaches en denkt mee over technisch beleid. Voor meer informatie kun je terecht bij Jelle, Teun en Mike. Zij zijn bereikbaar via tc@volleytilburg.nl.

Voor deze functie heb je volleybalkennis nodig. Heb je geen volleybalkennis ook dan kan de TC je hulp gebruiken in de vorm van administratieve ondersteuning. Vraag naar de mogelijkheden of kijk bij de vacature Administratieve ondersteuning TC.

Dit zal sluiten in 20 seconden

We zoeken een groepje van 2-4 personen om jaarlijks de Grote Clubactie te organiseren. Meer informatie is verkrijgbaar bij Jelle van Abeelen of via acties@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

De contributie is al heel hoog. Om die betaalbaar te houden, halen we graag extra geld binnen met acties. Daarom zoeken we meerdere groepjes die we kunnen
benaderen als er een kleinschalige of kortdurende actie langskomt. Dat groepje zorgt dan voor de uitvoering van die actie. Bijvoorbeeld een supermarktactie. Of extra handen bij de Grote Clubactie. Meer informatie is verkrijgbaar bij Casimir Wernaart via acties@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

We zoeken een coördinator voor de sponsorcommissie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Robin van der Peijl via voorzitter@volleytilburg.nl

Dit zal sluiten in 20 seconden

Volley Tilburg is verplicht om scheidsrechters ter beschikking te stellen aan de Nevobo voor het fluiten van wedstrijden vanaf de promotieklasse tot en met de topdivisie. Meer informatie hierover bij Jelle van Abeelen, te bereiken via arbitrage@volleytilburg.nl

Dit zal sluiten in 20 seconden

Volley Tilburg is verplicht om scheidsrechters ter beschikking te stellen aan de Nevobo voor het fluiten van wedstrijden vanaf de promotieklasse tot en met de topdivisie. We zoeken een persoon die dit voor Volley Tilburg wil coördineren. Meer informatie hierover bij Jelle van Abeelen, te bereiken via arbitrage@volleytilburg.nl

Dit zal sluiten in 20 seconden

We zoeken iemand in de omgeving van de Reeshof die bij problemen in de sporthal een kijkje kan gaan nemen. Voor meer informatie kun je terecht bij Norbert Jansen via facilitairezaken@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

Hulp nodig op zaterdag 4 februari 2024 bij de thuisdag van de CMV (2 uur in de middag), vooral tellen en fluiten op niveau 4 en niveau 6. Voor meer informatie kun je terecht bij Marieke van Abeelen en Marjolijn Tjia. Je kunt ze bereiken via kids@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

Volley Tilburg is een Erkend Leer Bedrijf. We ontvangen graag enthousiaste stagiaires in verschillende vakgebieden die zich binnen onze vereniging willen ontwikkelen. We zoeken een stagebegeleider die stageaanvragen in behandeling neemt en de stagiaires begeleidt.

Dit zal sluiten in 20 seconden

Volley Tilburg zoekt een ict-er die goed overweg kan gaan met systemen en altijd iedereen een klein handje wil helpen om weer vooruit te kunnen. Meestal gaat het om simpele oplossingen waar je mensen snel verder mee kan helpen. Daarnaast ga je op zoek naar verbeteringen die in het systeem kunnen worden doorgevoerd. Dit doe je in samenspraak met Lars van PR en Communicatie en het bestuur.

Voor meer informatie kun je terecht bij Lars Jansen via prcommunicatie@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

De TC heeft behoefte aan mensen die kunnen helpen met 'administratieve' handelingen. Activiteiten die veelal vanuit huis (en op elk moment van de dag) kunnen worden uitgevoerd en geen specifieke volleybal kennis vereisen. Het gaat om nieuwe aanmeldingen en de administratie rondom indeling van trainingsgroepen.

Nieuwe aanmeldingen komen via de e-mail binnen. De TC moet deze beantwoorden, beoordelen en een plek afstemmen met de trainers en trainingsgroepen.

Administratie is onder andere nodig omdat de opbouw van de contributie vergt dat teamindelingen, hoeveelheid trainingen, met wel of geen trainer voor iedere persoon bekend moeten zijn. Deze 'administratie' moet nauwkeurig gebeuren. De correctheid van de contributie die betaald moet worden is hiervan afhankelijk.

Voor meer informatie kun je terecht bij Mike Dingemans, bereikbaar via tc@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

In het voorjaar van 2020 is Ad Winters gestart als penningmeester bij Volley Tilburg. Vanwege persoonlijke redenen gaat Ad hiermee stoppen. In de afgelopen jaren heeft hij samen met de andere bestuursleden ervoor gezorgd dat Volley Tilburg weer financieel op orde is. Verder heeft hij samen met het bestuur inspanningen verricht om de achterstallige betalingen (contributies) zoveel mogelijk te innen. Dat is deels gelukt. We hebben een aanpak bedacht hoe om te gaan met achterstallige betalingen. Er hebben zich leden aangemeld om dit uit te voeren.

We zijn dus op zoek naar een nieuwe penningmeester. Bij voorkeur iemand met een financiële achtergrond of opleiding. Op dit moment zijn we met enkele mensen in gesprek om ondersteunende werkzaamheden voor de penningmeester uit te voeren, zodat de penningmeester zich kan richten op zijn bestuurlijke taken.

Die houden voornamelijk in:

 • Bijwerken en actueel houden van de boekhouding,
 • Opstellen van een financieel jaarverslag na afloop van het verslagjaar,
 • Jaarlijks opstellen van de begroting en een voorstel voor de contributie aan de ALV doen,
 • Tussentijds bewaken van de begroting,
 • Verantwoordelijk voor controle door kascommissie,
 • Verantwoordelijk voor de volgende commissies: Ledenadministratie, Werving financiën (subsidies en fondsen), Contributie, Sponsoring en Financiële commissie die op diverse werkzaamheden ondersteunt.
 • In samenspraak met de TC zorgdragen voor duidelijke afspraken over de trainersvergoedingen.

Vaste overlegvormen zijn:

 • ALV (2 keer per jaar)
 • Bestuursvergadering (ongeveer 1 keer per maand, veelal digitaal)
 • Kascontrolecommissie (1 keer per jaar)

De functie van penningmeester bekleed je voor 2 jaar. Daarna kun je je opnieuw voor 2 jaar herkiesbaar stellen.

Voor meer informatie kun je terecht bij Ad Winters via penningmeester@volleytilburg.nl. Of bij Robin van der Peijl via voorzitter@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 0 seconden