Over Volley Tilburg

Wij bieden volleybal voor iedereen, jong en oud, op veel verschillende niveaus.

R

De vereniging

Een herkenbare, gezonde, sportieve en gezellige Tilburgse club, met continuïteit in niveau, prestaties, kader en sfeer voor iedereen die liefhebber is van volleybal. Volley Tilburg wil volleybal duurzaam aanbieden in Tilburg op zowel recreatie- als prestatieniveau. Onze kernwoorden: Professionaliteit, Ambitie & Trots Onze maatschappelijk rol: als grote volleybalclub samenwerking zoeken met gemeente Tilburg en de Nevobo: als club zijn we toegankelijk voor iedereen: jong, oud, allochtoon of autochtoon, met of zonder beperking. Met name voor kinderen ontwikkeling door sport: niet alleen volleybal, maar ook: teamgeest, respect, verantwoordelijkheid & samenwerken.

Onze Historie

Volley Tilburg is een samenvoeging van VC Sarto en Triade-VCT, twee grote, succesvolle en bekende Tilburgse volleybalverenigingen met een rijke historie. Door het samenvoegen van deze twee verenigingen kan de volleybaltraditie binnen Tilburg blijven bestaan.
VC Sarto werd in 1948 opgericht en ontstond uit de voetbalvereniging RKSV Sarto. Het eerste herenteam kwam in het bestaan van deze club uit in de (regionale) Hoofdklasse, de latere Eerste divisie. Het eerste damesteam speelde tussen 1979 en 1983 drie seizoenen in de Eredivisie.
Triade Volleybal Combinatie Tilburg (Triade-VCT) ontstond in 2005 na een fusie tussen de in 1949 opgerichte RKVC Odulphus en de in 1997 opgerichte MWVC (Minenco Willem II Volleybal Combinatie). Bij de oprichting van de vereniging, kende Triade-VCT 26 senioren- en jeugdteams en heeft daarmee menig resultaten geboekt.

Normen en waarden

R

Respect & Veiligheid

Binnen de vereniging behoren alle leden en bezoekers zowel in het veld als daarbuiten iedereen met respect te behandelen. We creëren een veilig sportklimaat, waarbij elk lid zich thuis en veilig voelt.
R

Openheid & Toegankelijkheid

De vereniging moet toegankelijk zijn voor een brede groep mensen uit Tilburg en omstreken. We zijn een transparante volleybalvereniging waarbij het beleid, de kernwaarden en kerndoelstellingen voor iedereen inzichtelijk zijn.
R

Boeien & (Ver)binden

We streven er naar om een grote mate van verbondenheid te creëren tussen leden en betrokkenen, zodat er een wij-gevoel ontstaat. Dit door samen te werken, activiteiten te organiseren en alle wedstrijden zoveel mogelijk op één centrale locatie te organiseren.
R

Sportief presteren

Naast het waarborgen van de breedtesport willen we ook zeker graag onze ambities waarmaken door op een zo hoog mogelijk niveau te acteren. Dit altijd met behoud van een sportieve houding.
R

Samenwerken

Samen werken om de vereniging draaiende te houden en om een mooie en aantrekkelijke plek te bieden voor iedereen die volleybal een warm hart toedraagt. Dit betekent dat elk lid op zijn tijd de handen uit de mouwen moet steken. Ook samenwerking buiten de vereniging ten einde onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en een positieve rol te spelen binnen de Tilburgse samenleving.

We have a dream

Doelen stuwen een club en haar leden vooruit, houdt de energie in ons systeem en brengt ons bovenal elke dag weer opnieuw plezier in wat we aan het doen zijn. Wij zijn constant bezig om als club onszelf te verbeteren en streven ten alle naar een hoge mate van professionaliteit. Wil jij ons hierbij helpen?

Veilig Sportklimaat

R

Verklaring Omtrent Gedrag

Volley Tilburg wil al haar sporters een veilig sportklimaat aanbieden. Dit doen we onder andere door de vrijwilligers die met kwetsbare groepen werken een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te laten overhandigen. Meer informatie over ons VOG beleid vind je hier.

R

Vertrouwenspersoon

U kunt ons als vertrouwenspersoon inschakelen bij het signaleren van of het verkrijgen van adviezen over ongewenst gedrag: In het algemeen elk gedrag van de ander dat de klager sociale, psychische en/of fysieke schade toebrengt en dat maatschappelijk en objectief gezien ook als ongepast, hinderlijk, kwetsend of bedreigend ervaren mag worden. Je kunt via het formulier op onze contact pagina in contact komen met een vertrouwenspersoon.

Meetrainen/nieuwsgierig?

Volley Tilburg biedt volleybal voor iedereen, jong en oud, op veel verschillende niveaus. Wil je graag meedoen, bekijk dan eens ons productaanbod en schrijf je dan in voor een proeftraining. Als je al hebt meegetraind kun je je inschrijven. Wordt je vrijwilliger bij Volley Tilburg? Gebruik dan het inschrijfformulier voor Vrijwilligers.