Home 9 Over

Over Volley Tilburg

Wij bieden volleybal voor iedereen, jong en oud, op veel verschillende niveaus.

R

De vereniging

Wij zijn verenigd in het plezier van de mooie volleybalsport. Maar Volley Tilburg wil daarnaast vooral een plek zijn om samen te komen. Een plek van sociale verbinding, waar je mooie herinneringen met vrienden of vriendinnen maakt! In de sport en de activiteiten en gezelligheid daar omheen, komen ontspanning én ontwikkeling samen. In teamverband inzet leveren, binnen en buiten de lijnen, schept een band en leert je samenwerken, doorzettingsvermogen en respect opbrengen. Zowel naar teamgenoten als naar scheidsrechters en tegenstanders. Want samen maken we de sport. Volley Tilburg biedt iedereen volleybal, ongeacht achtergrond of overtuiging, van jong tot oud en van recreatief tot prestatief niveau.

Onze Historie

Volley Tilburg is een samenvoeging van VC Sarto en Triade-VCT, twee grote, succesvolle en bekende Tilburgse volleybalverenigingen met een rijke historie. Door het samenvoegen van deze twee verenigingen in 2015 kan de volleybaltraditie binnen Tilburg blijven bestaan.

VC Sarto werd in 1948 opgericht en ontstond uit de voetbalvereniging RKSV Sarto. Het eerste herenteam kwam in het bestaan van deze club uit in de (regionale) Hoofdklasse, de latere Eerste divisie. Het eerste damesteam speelde tussen 1979 en 1983 drie seizoenen in de Eredivisie.

Triade Volleybal Combinatie Tilburg (Triade-VCT) ontstond in 2005 na een fusie tussen de in 1949 opgerichte RKVC Odulphus en de in 1997 opgerichte MWVC (Minenco Willem II Volleybal Combinatie). Bij de oprichting van de vereniging, kende Triade-VCT 26 senioren- en jeugdteams en heeft daarmee menig resultaten geboekt.

Veilig Sportklimaat

Veilig Sportklimaat

Volley Tilburg vindt het belangrijk om een vereniging te zijn waar we een veilig sportklimaat kunnen aanbieden. Het belangrijkste uitgangspunt hierbij is dat alle leden op een prettige manier bij ons hun sport kunnen uitoefenen. Iedereen moet zich welkom en veilig voelen en zichzelf kunnen zijn.

Om dit veilige sportklimaat te kunnen bieden hebben we gedragsregels opgesteld en vertrouwenscontactpersonen aangesteld. Daarnaast dient iedere vrijwilliger die werkt met kwetsbare groepen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen.

R

Verklaring Omtrent Gedrag

Als je als trainer of vrijwilliger bij Volley Tilburg aan de slag gaat, dien je een VOG aan te vragen.  Onze VOG commissie neemt hiervoor contact met je op. De aanvraag van een VOG is gratis.

Meer informatie over ons VOG beleid vind je hier.

R

Vertrouwenscontactpersoon

De vertrouwenscontactpersoon kun je inschakelen bij het signaleren of vragen over ongewenst gedrag. Seksuele intimidatie, pestgedrag of elk ander gedrag dat sociale, psychische en/of fysieke schade toebrengt of dat als ongepast, hinderlijk, kwetsend of bedreigend ervaren mag worden.

Op de vertrouwenscontactpersoon pagina vind je alle informatie.

R

Gedragsregels

Om het veilig sportklimaat te kunnen bieden hebben we gedragsregels opgesteld voor de spelers, ouders en trainers.

Door je te houden aan deze gedragsregels help je mee aan veilig sportklimaat en geeft je het goede voorbeeld.

Bekijk onze gedragsregels.

 

Meetrainen/nieuwsgierig?

Volley Tilburg biedt volleybal voor iedereen, jong en oud, op veel verschillende niveaus. Wil je graag meedoen, bekijk dan eens ons aanbod en schrijf je dan in voor een proeftraining. Als je al hebt meegetraind kun je je inschrijven. Wordt je vrijwilliger bij Volley Tilburg? Gebruik dan het inschrijfformulier voor Vrijwilligers.