Gisteren mocht heren 1 in de bekerwedstrijd tegen Sliedrecht heren 1 zijn krachten meten tegen een team dat zich bijna zeker gaat plaatsen voor de kampioenspool van de eredivisie. In de vorige bekerronde werd nog gestunt tegen VCN (3-0) uit de onderste regionen van de eredivisie. Gisteren bleek heren 1 niet opgewassen tegen een uitstekend spelend Sliedrecht: 0-3 (16-25,23-25 en 13-25). Coach Erik Kwantes, die de zieke Martijn Musters verving: “Dit bekertoernooi is ons uitstekend bevallen. We hebben twee keer mogen spelen tegen een eredivisieploeg in een bomvolle sporthal. Een nieuwe stunt zou sensationeel zijn geweest, maar dat zat er gisteren niet in. De tweede set kon alle kanten op, en wie weet hadden we die kunnen winnen als de scheidsrechter geen waarnemingsfout had gemaakt in de slotfase. (Op 23-23 gaf hij een bal uit die ook volgens de bank van Sliedrecht dik in was – red.) Maar daar ligt het zeker niet aan. Sliedrecht was gewoon top en wij haalden niet ons hoogste niveau. Ik kan de jongens echter niets verwijten. We hebben keihard geknokt en er waren  ook spectaculaire rally’s. Nu gaan we ons weer richten op de competitie en moeten we in februari zien te winnen van Sliedrecht 2. Dat zal lastig worden, maar we zijn nog steeds volop in de race voor het kampioenschap.“

De eerste set begonnen Erik en gelegenheidsassistent Dennis Gelissen (coach van dames 1)  met Rogier Raemaekers (sv), Niels van Son en Tom Chermin (pl), Tim Swaan en Bas van Meurs (mid), Joeri Polman op de diagonaal en libero Yannick Knechten. Sliedrecht nam direct het initiatief. Heren 1 kon nog een paar keer wat terugdoen na sterk serveren van Rogier, maar setwinst zat er geen moment in 16-25). In set 2 was dat wel het geval. Heren 1 startte voortvarend en kwam 5 -1 voor, mede door knappe scores van Tom. Halverwege kwam Sliedrecht weer langszij (15-15) maar heren 1 bleef ook scoren. Het werd 23-23 en als de scheidsrechter een aanval van heren 1 juist had beoordeeld had die set zo maar naar heren 1 kunnen gaan. Maar uiteindelijk trok Sliedrecht met 23-25 aan het langste eind.

De 3de set werd daarna een formaliteit. Het ongelukkige verlies van set 2 had een verlammende werking op heren 1 en Sliedrecht bleef volle bak gaan. Met 13-25 plaatste Sliedrecht zich voor de achtste finale.

De competitie wordt komende zaterdag hervat, als de Utrechtse studenten van Protos naar Tilburg komen. Heren 1 is dan weer favoriet voor de winst. Hopelijk maakt het team dat waar. (21 januari, 18.00 uur T Kwadraat).

Foto van Ruud Montagne Volleyinfo: Blij met ieder punt in een bomvolle sporthal: vlnr Bas van Meurs, Joeri Polman, Niels van Son, Tom Chermin en Rogier Raemaekers

Deel dit bericht: