In de regiobeker wordt er gespeeld op zaterdag en op zondag. Beide speeldagen leveren uiteindelijk één finalist op, die het tegen elkaar opnemen in de bekerfinale op zaterdag 11 mei. Volley Tilburg neemt deel aan de regiobeker op zondag. Afgelopen zondag werden de halve finale van de regiobeker gespeeld in Panningen en daar gingen Jongens C, Jongens B en Meisjes A de strijd aan voor de felbegeerde finaleplaatsen.

Jongens C mocht het opnemen tegen Civitas. In de vorige ronde was hier al met 2-0 van gewonnen, maar door het beperkte aantal inschrijvingen had dit team zich als nr. 2 toch geplaatst voor deze ronde. Doordat de CMV’ers zich aan het voorbereiden zijn op de NOJK finale was het team niet compleet en mocht Anna Winters haar opwachting maken. Het kwaliteitsverschil bleek ook deze wedstrijd groot en met 3-0 plaatsten de jongens zich voor de finale.

Voor Jongens B was het scenario nagenoeg gelijk. Zij speelden hun halve finale tegen PSV en hadden hier vorige keer ook al van gewonnen. Met een grote selectie verschenen onze jongens (en meiden) aan de start. In het team zaten ditmaal Maud en Lotte, maar ook Daan en Mathieu. In de vorige ronde speelden de laatste twee mee met de Jongens A. Het begin van de wedstrijd was wat rommelig, maar uiteindelijk was een ruime 3-0 overwinning een feit.

Als laatste kwamen de Meisjes A in actie tegen HLB Van Daal/DS. Een team dat zij gelukkig dit jaar niet eerder hadden getroffen in de bekercompetitie. Na een 2-0 voorsprong, kwam HLB in een spannende derde set terug tot 2-1. In de vierde set werd orde op zaken gesteld door de meiden en met een 3-1 overwinning pakten ook zij de finaleplek en daarmee was het een succesvolle zondag voor Volley Tilburg.

Op 11 mei nemen beide jongensteams het op tegen Sliedrecht Sport. De meisjes verdedigen hun bekertitel tegen Voltena. Het team waar ze vorig jaar de titel tegen pakten.

Deel dit bericht: