Gisteren mocht heren 1 in de bekerwedstrijd tegen VCN zijn krachten meten met een team uit het rechterrijtje van de eredivisie. Het werd een succesvolle test. Met een knappe 3-0 zege werd de volgende ronde van de beker bereikt: 25-19, 26-24 en 25-17). Coach Martijn Musters: “We hebben lang naar deze pot uitgekeken. De wil om te winnen spatte er vanaf. In de voorbereiding hebben we twee keer een set gewonnen van Limax. Toen kregen we te horen dat we niet zouden misstaan in de eredivisie. Mooi dat we dat vanavond voor een bomvolle tribune met enthousiaste supporters hebben aangetoond. En een groot compliment aan het hele team. Vraag me ook niet naar de man van de wedstrijd, alle spelers zou ik moeten noemen. En als ik dan toch een pluim uitdeel dan gaat die naar mijn assistent Patrick Tonnaer. Zijn analyse van VCN heeft enorm geholpen. En nu maar kijken welk team we treffen in de volgende ronde. Ik hoop stiekem op een team uit het rechterrijtje van de eredivisie. Dan zijn we weer de underdog en mogen we hopelijk weer spelen in de geweldige ambiance van T Kwadraat. Dat is gisteren meer dan uitstekend bevallen.”

De eerste set begonnen Martijn en assistenten Patrick en  Erik Kwantes met Rogier (sv), Niels van Son en Tom Chermin (pl), Tim Swaan en Bas van Meurs (mid), Joeri Polman op de diagonaal en Yannick Knechten. De wedstrijd kende een nerveus beging. Vooral VCN, maar ook heren 1, maakten veel (service) fouten. Daarna ging de servicedruk van heren 1 omhoog en sloot de blokkering beter. Met name Tim had hierin een belangrijk aandeel. De voorsprong werd verder uitgebouwd en niet toevallig werd het laatste punt gescoord met een blok van Bas en Joeri.

De tweede set, met dezelfde basis nam heren 1 direct een voorsprong en bouwde die uit tot 11-6. Daarbij had Niels met een aantal prachtige, snelle aanvallen aan de buitenkant een belangrijk aandeel. VCN dichtte dat gat met een sterke jumpservice en door een paar aanvalsfouten van heren 1. Daarna ging deze set verder gelijk op en vanaf een 20-19 achterstand kon heren 1 laten zien dat het -net als afgelopen zaterdag tegen Zaanstad- goed weet om te gaan met de “big points’. En dat lukt. Thomas van de Ven kwam op 25-24 nog in het veld, serveerde sterk en had een geweldige redding op de achterlijn, waarna Niels het laatste punt binnensloeg.

Set 3 leek het verzet van VCN gebroken. De mannen van Ferry van Hal probeerden nog wel het tij te keren door veel kabaal te maken bij een geslaagde aanval. Dat was echter tevergeefs, heren 1 kreeg iets onoverwinnelijks. Vechtend voor ieder punt werd het via 10-5 en 22-16 uiteindelijk 25-17. Het slotakkoord was voor Joeri. Hij bezorgde heren 1 de winst:  met een slimme score via het blok zette hij heren 1 op matchpoint, om daarna met een ace de wedstrijd af te maken.

Nu maar kijken welke tegenstander er aanstaande vrijdag geloot wordt. De volgende bekerronde wordt gespeeld rond 18 januari. De competitie wordt hervat op 14 januari, uit tegen VCV Veenendaal.

Foto van Norbert Jansen: De bomvolle tribune zorgde voor een geweldige sfeerl

Deel dit bericht: