Afgelopen zaterdag hadden staf en spelers zich de uitwedstrijd bij het laag geklasseerde Spaarnestad in Haarlem helemaal anders voorgesteld. Gezien het verschil op de ranglijst was de verwachting om in een uurtje weer terug naar Tilburg te kunnen. Met de auto’s die voor deze gelegenheid ter beschikking werden gesteld door Koraal, professionals in Medical Services uit Tilburg. Coach Martijn Musters: “We hadden de intentie om de spelers die de afgelopen wedstrijden wat minder hadden gespeeld speeltijd te kunnen bieden. Maar dat liep even anders. Spaarnestad beet fel van zich af en wist ons regelmatig onder druk te zetten. Uiteindelijk werd het een nipte 3-1 winst (20-25, 26-28, 25-22 en 20-25). Het goede nieuws is dat we zonder puntverlies in het spoor van Sliedrecht blijven. En wat we ervan geleerd hebben is dat we ook tegen ploegen uit het rechterrijtje volle chasse aan de bak moeten. Te beginnen komende zaterdag, als Donki Sjot naar T Kwadraat komt.”

De eerste set werd gestart met Rogier Raemaekers (sv) , Niels van Son en Tom Chermin (pl), Tim Swaan en Bas van Meurs (mid), Gijs Moonen op de diagonaal en Thomas Jansen als libero. De hele set, waarin beide teams zes keer fout serveren, gaat de strijd gelijk op. Rond de 20 liep heren 1 drie punten uit en kwamen we 16-19 voor. Deze voorsprong werd  uitgebouwd tot 20-25 setwinst. Mede door goed serveerwerk van invaller Thomas van de Ven.

De tweede set werd begonnen met dezelfde zeven spelers. Het lijkt beter te gaan lopen en heren 1 nam een voorsprong van 11-16. Het hard werkende en va-banque spelende Spaarnestad knokte zich terug in de wedstrijd en na 19-19 ontstaat een spannende eindfase waarin we mede dankzij goed aanvallend werk van Niels van Son  met 26-28 aan het langste eind trekken.

De derde set, met Thomas van de Ven op mid in plaats van Bas, is het spel stroef en maakt heren 1 te veel fouten. Spaarnestad voelt dit feilloos aan en voert de druk nog meer op. Op 12-11 komen we voor het eerst op achterstand. Ook de inbreng van Joeri Polman voor extra power aan het net levert niet het gewenste resultaat op. Spaarnestad laat heren 1 niet meer langszij komen en wint de set met 25-22.

Set vier wordt gestart Joeri op diagonaal en Gijs op zijn vertrouwde plek als passer/loper op positie 2. Heren 1 blijft wisselvallig spelen en de foutenlast blijft hoog. Tot 15-16 gaat de strijd gelijk op. Dan worden de mouwen opgestroopt. Er werd beter verdedigd, waarbij met name libero Thomas een hoofdrol speelde, en heren 1 sloeg  een gat naar 15-19. Spaarnestad knokte nog één keer terug naar 19-21 maar daarna liep heren 1 verder uit en maakte topscoorder Niels zijn 17de punt waarmee we de setwinst van 20-25 werd binnengehaald.

Komende zaterdag staat de derby van Brabant op het programma als Donki Sjot naar Tilburg (T Kwadraat, 18.00 uur) komt. Hopelijk gaat de foutenlast dan omlaag en kan heren 1 opnieuw de volle buit binnen halen.

Foto van Leon de Leijer

“Op naar Haarlem…” vlnr Rogier, Matthieu Winters (half uit het raam), coaches Erik  Kwantes en Martijn, Tom en Joeri, Niels (half uit raam) en captain Gijs.

Deel dit bericht:

Volleybalplezier, ontwikkeling en teamspel zijn de kern van onze vereniging. We vinden het belangrijk dat ieder lid op zijn of haar niveau of ambitie kan volleyballen. Daar is een goede organisatie voor nodig. Het liefst hebben we voor ieder van de volgende lijnen 2 TC-leden: dames, heren, jongens, meisjes en recreanten. Op dit moment bestaat onze TC uit 3 personen: Jelle, Teun en Mike. Dat is te weinig. We zoeken daarom nog TC-leden. De TC zorgt bijvoorbeeld voor de trainingsgroep indeling,  teamindeling, zorgt voor de juiste trainer op de juiste groep, begeleidt trainers/coaches en denkt mee over technisch beleid. Voor meer informatie kun je terecht bij Jelle, Teun en Mike. Zij zijn bereikbaar via tc@volleytilburg.nl.

Voor deze functie heb je volleybalkennis nodig. Heb je geen volleybalkennis ook dan kan de TC je hulp gebruiken in de vorm van administratieve ondersteuning. Vraag naar de mogelijkheden of kijk bij de vacature Administratieve ondersteuning TC.

Dit zal sluiten in 20 seconden

We zoeken een groepje van 2-4 personen om jaarlijks de Grote Clubactie te organiseren. Meer informatie is verkrijgbaar bij Jelle van Abeelen of via acties@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

De contributie is al heel hoog. Om die betaalbaar te houden, halen we graag extra geld binnen met acties. Daarom zoeken we meerdere groepjes die we kunnen
benaderen als er een kleinschalige of kortdurende actie langskomt. Dat groepje zorgt dan voor de uitvoering van die actie. Bijvoorbeeld een supermarktactie. Of extra handen bij de Grote Clubactie. Meer informatie is verkrijgbaar bij Casimir Wernaart via acties@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

We zoeken een coördinator voor de sponsorcommissie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Robin van der Peijl via voorzitter@volleytilburg.nl

Dit zal sluiten in 20 seconden

Volley Tilburg is verplicht om scheidsrechters ter beschikking te stellen aan de Nevobo voor het fluiten van wedstrijden vanaf de promotieklasse tot en met de topdivisie. Meer informatie hierover bij Jelle van Abeelen, te bereiken via arbitrage@volleytilburg.nl

Dit zal sluiten in 20 seconden

Volley Tilburg is verplicht om scheidsrechters ter beschikking te stellen aan de Nevobo voor het fluiten van wedstrijden vanaf de promotieklasse tot en met de topdivisie. We zoeken een persoon die dit voor Volley Tilburg wil coördineren. Meer informatie hierover bij Jelle van Abeelen, te bereiken via arbitrage@volleytilburg.nl

Dit zal sluiten in 20 seconden

We zoeken iemand in de omgeving van de Reeshof die bij problemen in de sporthal een kijkje kan gaan nemen. Voor meer informatie kun je terecht bij Norbert Jansen via facilitairezaken@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

Hulp nodig op zaterdag 4 februari 2024 bij de thuisdag van de CMV (2 uur in de middag), vooral tellen en fluiten op niveau 4 en niveau 6. Voor meer informatie kun je terecht bij Marieke van Abeelen en Marjolijn Tjia. Je kunt ze bereiken via kids@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

Volley Tilburg is een Erkend Leer Bedrijf. We ontvangen graag enthousiaste stagiaires in verschillende vakgebieden die zich binnen onze vereniging willen ontwikkelen. We zoeken een stagebegeleider die stageaanvragen in behandeling neemt en de stagiaires begeleidt.

Dit zal sluiten in 20 seconden

Volley Tilburg zoekt een ict-er die goed overweg kan gaan met systemen en altijd iedereen een klein handje wil helpen om weer vooruit te kunnen. Meestal gaat het om simpele oplossingen waar je mensen snel verder mee kan helpen. Daarnaast ga je op zoek naar verbeteringen die in het systeem kunnen worden doorgevoerd. Dit doe je in samenspraak met Lars van PR en Communicatie en het bestuur.

Voor meer informatie kun je terecht bij Lars Jansen via prcommunicatie@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

De TC heeft behoefte aan mensen die kunnen helpen met 'administratieve' handelingen. Activiteiten die veelal vanuit huis (en op elk moment van de dag) kunnen worden uitgevoerd en geen specifieke volleybal kennis vereisen. Het gaat om nieuwe aanmeldingen en de administratie rondom indeling van trainingsgroepen.

Nieuwe aanmeldingen komen via de e-mail binnen. De TC moet deze beantwoorden, beoordelen en een plek afstemmen met de trainers en trainingsgroepen.

Administratie is onder andere nodig omdat de opbouw van de contributie vergt dat teamindelingen, hoeveelheid trainingen, met wel of geen trainer voor iedere persoon bekend moeten zijn. Deze 'administratie' moet nauwkeurig gebeuren. De correctheid van de contributie die betaald moet worden is hiervan afhankelijk.

Voor meer informatie kun je terecht bij Mike Dingemans, bereikbaar via tc@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

In het voorjaar van 2020 is Ad Winters gestart als penningmeester bij Volley Tilburg. Vanwege persoonlijke redenen gaat Ad hiermee stoppen. In de afgelopen jaren heeft hij samen met de andere bestuursleden ervoor gezorgd dat Volley Tilburg weer financieel op orde is. Verder heeft hij samen met het bestuur inspanningen verricht om de achterstallige betalingen (contributies) zoveel mogelijk te innen. Dat is deels gelukt. We hebben een aanpak bedacht hoe om te gaan met achterstallige betalingen. Er hebben zich leden aangemeld om dit uit te voeren.

We zijn dus op zoek naar een nieuwe penningmeester. Bij voorkeur iemand met een financiële achtergrond of opleiding. Op dit moment zijn we met enkele mensen in gesprek om ondersteunende werkzaamheden voor de penningmeester uit te voeren, zodat de penningmeester zich kan richten op zijn bestuurlijke taken.

Die houden voornamelijk in:

  • Bijwerken en actueel houden van de boekhouding,
  • Opstellen van een financieel jaarverslag na afloop van het verslagjaar,
  • Jaarlijks opstellen van de begroting en een voorstel voor de contributie aan de ALV doen,
  • Tussentijds bewaken van de begroting,
  • Verantwoordelijk voor controle door kascommissie,
  • Verantwoordelijk voor de volgende commissies: Ledenadministratie, Werving financiën (subsidies en fondsen), Contributie, Sponsoring en Financiële commissie die op diverse werkzaamheden ondersteunt.
  • In samenspraak met de TC zorgdragen voor duidelijke afspraken over de trainersvergoedingen.

Vaste overlegvormen zijn:

  • ALV (2 keer per jaar)
  • Bestuursvergadering (ongeveer 1 keer per maand, veelal digitaal)
  • Kascontrolecommissie (1 keer per jaar)

De functie van penningmeester bekleed je voor 2 jaar. Daarna kun je je opnieuw voor 2 jaar herkiesbaar stellen.

Voor meer informatie kun je terecht bij Ad Winters via penningmeester@volleytilburg.nl. Of bij Robin van der Peijl via voorzitter@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 0 seconden