Afgelopen zaterdag hadden staf en spelers zich de uitwedstrijd bij het laag geklasseerde Spaarnestad in Haarlem helemaal anders voorgesteld. Gezien het verschil op de ranglijst was de verwachting om in een uurtje weer terug naar Tilburg te kunnen. Met de auto’s die voor deze gelegenheid ter beschikking werden gesteld door Koraal, professionals in Medical Services uit Tilburg. Coach Martijn Musters: “We hadden de intentie om de spelers die de afgelopen wedstrijden wat minder hadden gespeeld speeltijd te kunnen bieden. Maar dat liep even anders. Spaarnestad beet fel van zich af en wist ons regelmatig onder druk te zetten. Uiteindelijk werd het een nipte 3-1 winst (20-25, 26-28, 25-22 en 20-25). Het goede nieuws is dat we zonder puntverlies in het spoor van Sliedrecht blijven. En wat we ervan geleerd hebben is dat we ook tegen ploegen uit het rechterrijtje volle chasse aan de bak moeten. Te beginnen komende zaterdag, als Donki Sjot naar T Kwadraat komt.”

De eerste set werd gestart met Rogier Raemaekers (sv) , Niels van Son en Tom Chermin (pl), Tim Swaan en Bas van Meurs (mid), Gijs Moonen op de diagonaal en Thomas Jansen als libero. De hele set, waarin beide teams zes keer fout serveren, gaat de strijd gelijk op. Rond de 20 liep heren 1 drie punten uit en kwamen we 16-19 voor. Deze voorsprong werd  uitgebouwd tot 20-25 setwinst. Mede door goed serveerwerk van invaller Thomas van de Ven.

De tweede set werd begonnen met dezelfde zeven spelers. Het lijkt beter te gaan lopen en heren 1 nam een voorsprong van 11-16. Het hard werkende en va-banque spelende Spaarnestad knokte zich terug in de wedstrijd en na 19-19 ontstaat een spannende eindfase waarin we mede dankzij goed aanvallend werk van Niels van Son  met 26-28 aan het langste eind trekken.

De derde set, met Thomas van de Ven op mid in plaats van Bas, is het spel stroef en maakt heren 1 te veel fouten. Spaarnestad voelt dit feilloos aan en voert de druk nog meer op. Op 12-11 komen we voor het eerst op achterstand. Ook de inbreng van Joeri Polman voor extra power aan het net levert niet het gewenste resultaat op. Spaarnestad laat heren 1 niet meer langszij komen en wint de set met 25-22.

Set vier wordt gestart Joeri op diagonaal en Gijs op zijn vertrouwde plek als passer/loper op positie 2. Heren 1 blijft wisselvallig spelen en de foutenlast blijft hoog. Tot 15-16 gaat de strijd gelijk op. Dan worden de mouwen opgestroopt. Er werd beter verdedigd, waarbij met name libero Thomas een hoofdrol speelde, en heren 1 sloeg  een gat naar 15-19. Spaarnestad knokte nog één keer terug naar 19-21 maar daarna liep heren 1 verder uit en maakte topscoorder Niels zijn 17de punt waarmee we de setwinst van 20-25 werd binnengehaald.

Komende zaterdag staat de derby van Brabant op het programma als Donki Sjot naar Tilburg (T Kwadraat, 18.00 uur) komt. Hopelijk gaat de foutenlast dan omlaag en kan heren 1 opnieuw de volle buit binnen halen.

Foto van Leon de Leijer

“Op naar Haarlem…” vlnr Rogier, Matthieu Winters (half uit het raam), coaches Erik  Kwantes en Martijn, Tom en Joeri, Niels (half uit raam) en captain Gijs.

Deel dit bericht: