Zaterdag leverde de eerste thuiswedstrijd voor heren 1 ook de eerste driepunter op van dit seizoen. Onder het toeziend oog van de trouwe thuisaanhang, die zich op de ruime tribunes in T Kwadraat voorbeeldig aan de coronaregels hielden, was heren 1 in een uurtje klaar met nieuwkomer Velo (25-18, 25-11 en 25-21). Voor de wedstrijd was er nog een verrassing. Namens de Nevobo overhandigde Joep van Iersel de Gouden Duim aan aanvoerder Rens Kroeze. Dit als teken dat heren 1 door de scheidsrechters is gekozen als sportiefste team van de topdivisie.

Coaches Renzo Borrani en Martijn Musters stuurden de eerste set Rogier Raemaekers (sv), Niels van Son en Joeri Polman (pl), Sven de Roos en Eddy Raaijmakers (mid), captain Rens Kroeze (dia) en Yannick Knechten (lib) het veld in. Velo begon fanatiek en nam zelfs een 4-1 voorsprong. Heren 1 kwam echter vrij snel langszij en spurtte weg naar een gat van vijf punten (13-8) door een sterke servicebeurt van Rogier. Die voorsprong werd langzaam nog wat uitgebreid. Joeri hamerde het laatste punt binnen.  Set 2 begon de ploeg ongewijzigd. Nu nam heren 1 direct een ruime voorsprong. Door sterk serveren van Sven en Rens werd het gat zelfs tien punten (15-5). Renzo paste nog even de bekende dubbele wissel toe: Lucas Vermeulen verving diagonaal Rens, Thijs Princen kwam er in voor Rogier. Een paar mooie kill-blocks, waarmee Eddy zich onderscheidde, leiden uiteindelijk tot ruime setwinst. Het laatste punt was opnieuw voor Joeri.

Set 3 kwam Thomas van de Ven in het veld voor Sven. En zoals vaker gebeurt was de ploeg minder scherp deze set: de servicedruk nam af  en de foutenlast steeg. Opnieuw nam Velo in het begin een kleine voorsprong en kon in het vervolg van de set bijblijven. Op 14-14 serveerde Rens heren 1 weer naar een gat van drie punten. Die voorsprong werd niet meer afgegeven, met name door de vele scores van Niels (waaronder een geweldige tweeslag!). Thomas, geweldig aangespeeld door Rogier, sloeg het beslissende punt knalhard binnen de drie meter.

Volgende week weer thuis, tegen Zaanstad, dat met Compaen en VV Utrecht mede-koploper is met zes punten. Heren 1 zal vol aan de bak moeten om te winnen en over Zaanstad heen te gaan.

Foto: Rens (l) en Eddy: blij met de zege én met de Gouden Duim

.

Deel dit bericht: