Het seizoen 2022-2023 was voor heren 1 van Volley Tilburg een topseizoen. De mannen werden kampioen van de topdivisie B door Sliedrecht voor te blijven en werd de eerste officiële Nevobo landskampioen bij de amateurs. Dat gebeurde door een vlotte 3-0 zege op Keistad, de kampioen van de topdivisie A. Ook komend seizoen wil heren 1 hoge ogen gooien in de topdivisie B. Het team wil mee blijven doen in de strijd om het kampioenschap en zich sowieso plaatsen voor de nieuwe topdivisie 2024-2025. Daarvoor is een plek bij de eerste vijf nodig.

Het team is nagenoeg intact gebleven. Een gemis op mid is het vertrek van Tim Swaan (aka ‘de muur van Breda’) en ook libero Yannick Knechten, Rorik Vesters en Tim van den Berg maken geen deel meer uit van het team. Als vervangers zijn aangetrokken midden Luuk Koolen, een groot talent van wie veel verwacht wordt, en als libero komt Roel van Mosselveld over van Gepidae. Alle overige spelers zijn gebleven, daarom lijkt voor dit twaalftal een plek bij de top 5 een reële doelstelling.

Van de staf is alleen manager Leon de Leijer gebleven. Martijn Musters, Patrick Tonnaer en Erik Kwantes zijn om diverse redenen vertrokken. Voor hen is een nieuw trainerstrio aangesteld. De technische staf bestaat nu uit trainer/coaches Vincent Henskens en Bojan Samardzic. Zij worden part-time ondersteund door ex-speler Rorik Vesters. Vincent en Bojan zijn twee -met alle respect- oudgedienden die gepokt en gemazeld zijn in het volleybal. Ook dit duo was afgelopen seizoen succesvol. Bojan promoveerde met het Bredase De Burgst naar de eerste divisie en Vincent leidde het 3de damesteam van Volley Tilburg naar de 3de divisie.

Vincent Henskens: “Na de laatste jaren op een wat lager niveau actief te zijn geweest heb ik besloten nog een keer de rug te rechten en alles uit de kast te halen om een nieuw topseizoen voor heren 1 mede mogelijk te maken. Ik heb er zin in en ben vol vertrouwen. Maar er zijn meer doelen dit jaar. We hebben twee jonge talenten in de selectie die we meer speeltijd willen geven, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot minimaal volwaardige topdivisiespelers. En dat geldt ook voor enkele jeugdige talenten die nu in het tweede (2de divisie) spelen. Die gaan minimaal een keer per week meetrainen om in de komende jaren ook aan te kunnen haken bij het eerste. Een ander doel is dat we meer spektakel willen gaan bieden, onder andere door meer variatie in de aanvalspatronen.“

Ook Bojan is enthousiast: “Ik heb al eerder bij Volley Tilburg, dat destijds nog Triade heette,  de heren getraind. Toen zijn we van de promotieklasse naar de 2de divisie gegaan. Sindsdien ben ik de club altijd blijven volgen. Vorig seizoen heb ik het team een paar keer aan het werk gezien, en ik was onder de indruk van het niveau. Samen met Vincent hoop ik dat we ook komend seizoen een hoog niveau halen en de enthousiaste aanhang spektakel kunnen bieden.”

Heren 1 start met de trainingen in de week van 14  augustus. Na enkele opwarmingstoernooien begint de competitie op 23 september als heren 1 het in en tegen Zaanstad opneemt.

Deel dit bericht: