Gisteren stond er een topaffiche op het programma in de topdivisie B. Heren 1 speelde in en tegen titelconcurrent Sliedrecht. Het 3de duel in een zware reeks en opnieuw met succes. Op de 3-1 winst viel weinig af te dingen (19-25, 25-19, 25-18 en 25-20). Coach Erik Kwantes: “Met deze zege hebben we een stevige stap gezet richting de titel. De eerste set maakten we te veel service- en passfouten. Maar na enkele omzettingen waren we duidelijk de baas vandaag. We hebben keihard geknokt om deze pot te winnen en mede dankzij een uitstekende blokkering, een paar zware servicereeksen en spectaculaire defences is dat  gelukt. Een groot compliment aan alle spelers, maar met name aan onze jonge libero Thomas Jansen, die erg belangrijk was deze wedstrijd en de vele scores van Niels van Son, De competitie is nog niet beslist, maar we hebben  nu alles in eigen hand. Als we 4 maart ook in eigen hal winnen van Sliedrecht is het kampioenschap zo goed als zeker binnen. Ook op die wedstrijd zullen we ons terdege voorbereiden.”

De eerste set begonnen Erik en Martijn Musters (nog steeds herstellende) met Rogier Raemaekers (sv), Joeri Polman en Tom Chermin (pl), Tim Swaan en Bas van Meurs (mid), Niels van Son op de diagonaal en libero’s  Yannick Knechten (side-out) en Thomas Jansen (rally). Tot de helft van de set was er nooit meer dan een punt voorsprong voor beide teams. Heren 1 doorbrak die impasse als eerste en kwam met 16-13 voor. Ondanks twee time-outs lukte het niet die voorsprong vast te houden. Sliedrecht, geholpen door een reeks jumpservices van Luuk de Groot (normaal speler van Sliedrecht 1), boog die achterstand om in een voorsprong en gaf die niet meer uit handen.

De tweede set met hetzelfde basisteam en Thomas Jansen als enige libero liep het een stuk beter. In de beginfase was er een kleine voorsprong voor Sliedrecht, maar langzaam maar zeker nam heren 1 de overhand. Met Thomas van de Ven op mid in plaats van Bas werd de set afgemaakt. In set 3 bleef Thomas in het veld voor Bas. Weer kwam Sliedrecht met 5-3 voor, maar na een geweldige servicereeks van Joeri stond er een 10-5 voorsprong op het bord. Die voorsprong hield heren 1 vast, wat resulteerde in setwinst. Joeri zorgde voor het beslissende punt.

Set 4, in dezelfde samenstelling, drukte heren 1 door. Halverwege was er een 14-11 voorsprong, toen de wedstrijd enkele minuten stillag wegens een hoofdblessure van Rogier. Dat brak het ritme enigszins en Sliedrecht kwam terug tot 17-16. Na een nieuwe onderbreking, nu na een blessure bij Sliedrecht, nam heren 1 weer het initiatief. Thomas van de Ven maakte het laatste punt. De reeks topduels krijgt 4 maart de grote finale. Op die dag komt Sliedrecht op bezoek in T Kwadraat (20.30 uur). Als heren 1 dan weer wint lijkt de competitie beslist.

Foto van Jan Kruijdenberg: heren 1 viert weer een punt. Vlnr Niels, Joeri, coach Erik en Thomas Jansen.  

Deel dit bericht:

Volleybalplezier, ontwikkeling en teamspel zijn de kern van onze vereniging. We vinden het belangrijk dat ieder lid op zijn of haar niveau of ambitie kan volleyballen. Daar is een goede organisatie voor nodig. Het liefst hebben we voor ieder van de volgende lijnen 2 TC-leden: dames, heren, jongens, meisjes en recreanten. Op dit moment bestaat onze TC uit 3 personen: Jelle, Teun en Mike. Dat is te weinig. We zoeken daarom nog TC-leden. De TC zorgt bijvoorbeeld voor de trainingsgroep indeling,  teamindeling, zorgt voor de juiste trainer op de juiste groep, begeleidt trainers/coaches en denkt mee over technisch beleid. Voor meer informatie kun je terecht bij Jelle, Teun en Mike. Zij zijn bereikbaar via tc@volleytilburg.nl.

Voor deze functie heb je volleybalkennis nodig. Heb je geen volleybalkennis ook dan kan de TC je hulp gebruiken in de vorm van administratieve ondersteuning. Vraag naar de mogelijkheden of kijk bij de vacature Administratieve ondersteuning TC.

Dit zal sluiten in 20 seconden

We zoeken een groepje van 2-4 personen om jaarlijks de Grote Clubactie te organiseren. Meer informatie is verkrijgbaar bij Jelle van Abeelen of via acties@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

De contributie is al heel hoog. Om die betaalbaar te houden, halen we graag extra geld binnen met acties. Daarom zoeken we meerdere groepjes die we kunnen
benaderen als er een kleinschalige of kortdurende actie langskomt. Dat groepje zorgt dan voor de uitvoering van die actie. Bijvoorbeeld een supermarktactie. Of extra handen bij de Grote Clubactie. Meer informatie is verkrijgbaar bij Casimir Wernaart via acties@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

We zoeken een coördinator voor de sponsorcommissie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Robin van der Peijl via voorzitter@volleytilburg.nl

Dit zal sluiten in 20 seconden

Volley Tilburg is verplicht om scheidsrechters ter beschikking te stellen aan de Nevobo voor het fluiten van wedstrijden vanaf de promotieklasse tot en met de topdivisie. Meer informatie hierover bij Jelle van Abeelen, te bereiken via arbitrage@volleytilburg.nl

Dit zal sluiten in 20 seconden

Volley Tilburg is verplicht om scheidsrechters ter beschikking te stellen aan de Nevobo voor het fluiten van wedstrijden vanaf de promotieklasse tot en met de topdivisie. We zoeken een persoon die dit voor Volley Tilburg wil coördineren. Meer informatie hierover bij Jelle van Abeelen, te bereiken via arbitrage@volleytilburg.nl

Dit zal sluiten in 20 seconden

We zoeken iemand in de omgeving van de Reeshof die bij problemen in de sporthal een kijkje kan gaan nemen. Voor meer informatie kun je terecht bij Norbert Jansen via facilitairezaken@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

Hulp nodig op zaterdag 4 februari 2024 bij de thuisdag van de CMV (2 uur in de middag), vooral tellen en fluiten op niveau 4 en niveau 6. Voor meer informatie kun je terecht bij Marieke van Abeelen en Marjolijn Tjia. Je kunt ze bereiken via kids@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

Volley Tilburg is een Erkend Leer Bedrijf. We ontvangen graag enthousiaste stagiaires in verschillende vakgebieden die zich binnen onze vereniging willen ontwikkelen. We zoeken een stagebegeleider die stageaanvragen in behandeling neemt en de stagiaires begeleidt.

Dit zal sluiten in 20 seconden

Volley Tilburg zoekt een ict-er die goed overweg kan gaan met systemen en altijd iedereen een klein handje wil helpen om weer vooruit te kunnen. Meestal gaat het om simpele oplossingen waar je mensen snel verder mee kan helpen. Daarnaast ga je op zoek naar verbeteringen die in het systeem kunnen worden doorgevoerd. Dit doe je in samenspraak met Lars van PR en Communicatie en het bestuur.

Voor meer informatie kun je terecht bij Lars Jansen via prcommunicatie@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

De TC heeft behoefte aan mensen die kunnen helpen met 'administratieve' handelingen. Activiteiten die veelal vanuit huis (en op elk moment van de dag) kunnen worden uitgevoerd en geen specifieke volleybal kennis vereisen. Het gaat om nieuwe aanmeldingen en de administratie rondom indeling van trainingsgroepen.

Nieuwe aanmeldingen komen via de e-mail binnen. De TC moet deze beantwoorden, beoordelen en een plek afstemmen met de trainers en trainingsgroepen.

Administratie is onder andere nodig omdat de opbouw van de contributie vergt dat teamindelingen, hoeveelheid trainingen, met wel of geen trainer voor iedere persoon bekend moeten zijn. Deze 'administratie' moet nauwkeurig gebeuren. De correctheid van de contributie die betaald moet worden is hiervan afhankelijk.

Voor meer informatie kun je terecht bij Mike Dingemans, bereikbaar via tc@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

In het voorjaar van 2020 is Ad Winters gestart als penningmeester bij Volley Tilburg. Vanwege persoonlijke redenen gaat Ad hiermee stoppen. In de afgelopen jaren heeft hij samen met de andere bestuursleden ervoor gezorgd dat Volley Tilburg weer financieel op orde is. Verder heeft hij samen met het bestuur inspanningen verricht om de achterstallige betalingen (contributies) zoveel mogelijk te innen. Dat is deels gelukt. We hebben een aanpak bedacht hoe om te gaan met achterstallige betalingen. Er hebben zich leden aangemeld om dit uit te voeren.

We zijn dus op zoek naar een nieuwe penningmeester. Bij voorkeur iemand met een financiële achtergrond of opleiding. Op dit moment zijn we met enkele mensen in gesprek om ondersteunende werkzaamheden voor de penningmeester uit te voeren, zodat de penningmeester zich kan richten op zijn bestuurlijke taken.

Die houden voornamelijk in:

  • Bijwerken en actueel houden van de boekhouding,
  • Opstellen van een financieel jaarverslag na afloop van het verslagjaar,
  • Jaarlijks opstellen van de begroting en een voorstel voor de contributie aan de ALV doen,
  • Tussentijds bewaken van de begroting,
  • Verantwoordelijk voor controle door kascommissie,
  • Verantwoordelijk voor de volgende commissies: Ledenadministratie, Werving financiën (subsidies en fondsen), Contributie, Sponsoring en Financiële commissie die op diverse werkzaamheden ondersteunt.
  • In samenspraak met de TC zorgdragen voor duidelijke afspraken over de trainersvergoedingen.

Vaste overlegvormen zijn:

  • ALV (2 keer per jaar)
  • Bestuursvergadering (ongeveer 1 keer per maand, veelal digitaal)
  • Kascontrolecommissie (1 keer per jaar)

De functie van penningmeester bekleed je voor 2 jaar. Daarna kun je je opnieuw voor 2 jaar herkiesbaar stellen.

Voor meer informatie kun je terecht bij Ad Winters via penningmeester@volleytilburg.nl. Of bij Robin van der Peijl via voorzitter@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 0 seconden