Gisteren speelde heren 1 de tweede van een zware reeks wedstrijden in de race naar een mogelijk kampioenschap. Ook deze wedstrijd werd met 3-0 gewonnen. En hoe: met de setstanden 25-17, 25-17 en 25 17 werd Vives, nummer 3 van de ranglijst, kansloos geklopt. Heren 1 lijkt klaar voor de dubbele clash tegen Sliedrecht Sport. Coach Erik Kwantes: “Ik heb echt genoten gisteren van mijn team. Op een kleine fase aan het begin van de tweede set na waren we dik de bovenliggende partij en gaven we Vives geen moment de kans om een setje te pakken. Een groot compliment aan al mijn spelers, en in het bijzonder aan captain Gijs Moonen, die na een wat mindere periode een van onze beste spelers was. Mooi om te zien was ook dat het niveau dat we gisteren lieten zien ook de supporters op de tribune zowat in extase bracht. Nu volle bak trainen om ons goed voor te bereiden op de dubbele confrontatie met concurrent Sliedrecht. Dat worden vast twee topduels tussen twee teams die vol zullen gaan voor het kampioenschap. Ik en mijn team kijken er naar uit.”

De eerste set begonnen Erik en assistent Martijn Musters met Rogier Raemaekers (sv), Niels van Son en Gijs Moonen (pl), Tim Swaan en Bas van Meurs (mid), Joeri Polman  op de diagonaal en libero’s Yannick Knechten (side-out) en Thomas Jansen (rally). De eerste punten ging het gelijk op, met name door wat servicefouten van heren 1. Toen de service beter ging lopen, was het erop en erover. Een paar lange servicebeurten van Tim en Rogier en het aanvalsgeweld (zowel hard als tactisch) waren daarbij de belangrijkste wapens.

De tweede set was het in het begin even schrikken: Vives kwam 5-1 voor en Erik nam al snel een time-out. Ik weet niet wat hij gezegd heeft maar die hielp wel. Het uitstekende spel van de eerste set werd weer opgepikt en opnieuw was het erop en erover, onder andere dankzij een nieuwe servicereeks van Rogier en bloks van Tim en Bas. Opnieuw 25-17 en het laatste punt voor Niels. In set 3 was er geen vuiltje meer aan de lucht. Heren 1 drukte door en stond steeds ruim voor. In de slotfase kwamen Mathieu Winters (su) en Thijs Princen (dia), die elkaar een paar keer prima wisten te vinden, nog in het veld.

De komende twee wedstrijden tegen titelconcurrent Sliedrecht Sport 2 worden cruciaal in de strijd om het kampioenschap. Op 11 februari wordt in Sliedrecht gespeeld (17.15 uur, sporthal de Basis) en op 4 maart thuis (T Kwadraat, 20.30 uur). Twee wedstrijden die volle tribunes verdienen.

Foto van Norbert Jansen: Ook Joeri Polman (6) speelde een puike wedstrijd.

Deel dit bericht: