Afgelopen zaterdag werd de halve finale van de NOJK gespeeld. Op diverse plekken in het land gingen 210 jeugdteams met elkaar de strijd aan om de felbegeerde finaleplekken. Van Volley Tilburg hadden zich 6 teams geplaatst voor de halve finale.

Meisjes A speelde zaterdag in Nuth en wist daar twee keer te winnen, maar de meiden moesten in Voltena en Peelpush hun meerdere erkennen. Zij eindigden uiteindelijk derde in de poule. Voor meisjes C was het ontzettend spannend. In een poule waarin Dynamo duidelijk het sterkst was bleek de laatste wedstrijd beslissend voor het wel of niet bereiken van de kruisfinales. De meiden wonnen met 2-0 van PSV en daarmee waren de kruisfinales een feit. VCV was daarin met 2-1 net te sterk.

Jongens A mocht in Borne proberen een finaleplek af te dwingen en vanwege de reisafstand en de voorbereiding vertrokken Job en Marc al met de jongens op vrijdagavond. In de poule eindigde de jongens op plek 3, wat betekende dat ze kruisfinale moesten spelen tegen Dynamo. De eerste set werd gewonnen en ook in set 2 leken de jongens op winst af te stevenen. Dynamo kwam sterk terug en trok 15-13 in de derde set aan het langste eind.

In Barneveld had Jongens B het erg zwaar. Sterke tegenstanders en de jongens waren niet allemaal fit. Alleen tegen Irene kon er een puntje gepakt worden. Al met al een mooie en leerzame ervaring voor de jongens.

Ook voor Jongens C bleek de halve finale duidelijk andere koek dan de competitie. Waar ze in de competitie uitstekend presteren zat er voor hen nu ook niet meer in dan een punt tegen Forza Hoogland en daarmee werden ze vierde in de poule.

Net als vorig jaar speelden de CMV-jongens in Houten hun halve finale. Toen werd door poulewinst directe kwalificatie voor de finale afgedwongen. Nu was het een stuk spannender. De resultaten uit de poule waren wisselend en er was wat fysiek ongemak. De kruisfinale werden wel gehaald en daarin bleken het team met 2-0 te sterk voor Next Volley. In de tweede set was hier wel een ongelooflijke inhaalrace voor nodig. Daarmee hebben ze zich geplaatst voor de finale op 30 maart. Spelers Pepijn, Jorden, Coen, Thijs, Kaj en aanvoerder Noor en natuurlijk ook coaches Erik en Martijn van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

Deel dit bericht: