Gisteren speelde heren 1 de laatste competitiewedstrijd van 2022. Door de benauwde maar knappe 3-1 (26-24, 33-31, 22-25 en 27-25) winst op Zaanstad blijft heren 1 zonder puntverlies de ranglijst in de topdivisie B aanvoeren, met een wedstrijd meer gespeeld dan Sliedrecht 2, dat ook nog zonder puntverlies is. Coach Martijn Musters: “We hadden het gisteren niet gemakkelijk. Elke ploeg komt naar T Kwadraat om te stunten, maar Zaanstad heeft daarvoor ook de nodige kwaliteit. De eerste twee sets stond Zaanstad steeds voor, maar in de zinderende slotfase van die sets wisten we toch te winnen. Dat is een groot compliment aan het hele team, maar vooral ook aan Tom Chermin, die uitstekend inviel. Uiteindelijk hebben we dus ook deze wedstrijd geen puntverlies opgelopen. En nu nog een training voor hét slotakkoord van 2022, de bekerpot van aanstaande dinsdag tegen VCN. Die wedstrijd starten we deze keer niet als favoriet, maar als underdog. Hopelijk kunnen we stunten en ons plaatsen voor de volgende bekerronde.”

De eerste set begonnen Martijn en assistent Erik Kwantes met Rogier (sv), Niels van Son en Gijs Moonen (pl), Thomas van de Ven en Bas van Meurs (mid), Joeri Polman op de diagonaal en Thomas Jansen als libero. Zaanstad had steeds een kleine voorsprong en kwam zelfs met 24-21 voor. Maar door een sterke servicereeks van Tom, die geweldig inviel en ook aanvallend heren 1 in de race hield, viel het dubbeltje de kant van heren 1 op. De tweede set, met Tom op de plek van Gijs, verliep zowat identiek aan de eerste. Ook in deze set leek Zaanstad aan de winnende hand en kwam opnieuw op setpoint. Nu bracht een servicebeurt van Tim Swaan, in het veld gekomen voor Thomas van de Ven, heren 1 langszij. En uiteindelijk was er de zwaarbevochten setwinst (33-31).

De 3de set ging terecht naar Zaanstad. Gek genoeg stond heren 1 die set steeds een paar punten voor. Onder aanvoering van Lesley Kef, bleven de mannen uit Zaanstad echter volle bak gaan voor ieder punt, wat resulteerde in een 25-22 setwinst. Ondanks een liberowissel van Yannick Knechten voor Thomas. Set 4 liep heren 1 opnieuw achter de feiten aan, maar Zaanstad haakte opnieuw af in de slotfase. Setwinst dus met 27-25 voor heren 1.

Komende dinsdag 20 december (T Kwadraat, 20.30 uur) wordt de laatste wedstrijd van 2022 gespeeld. Heren 1 ontvangt dan voor de beker VCN. Als lijstaanvoerder van de topdivisie begint heren 1 met een goed gevoel aan die wedstrijd. Maar het team zal tot het uiterste moeten gaan om VCN te kloppen. Komt dat zien dus!

Foto van Norbert Jansen: Tom Chermin (12) in de lucht voor een nieuwe score