Gisteren speelde heren 1 de laatste competitiewedstrijd van 2022. Door de benauwde maar knappe 3-1 (26-24, 33-31, 22-25 en 27-25) winst op Zaanstad blijft heren 1 zonder puntverlies de ranglijst in de topdivisie B aanvoeren, met een wedstrijd meer gespeeld dan Sliedrecht 2, dat ook nog zonder puntverlies is. Coach Martijn Musters: “We hadden het gisteren niet gemakkelijk. Elke ploeg komt naar T Kwadraat om te stunten, maar Zaanstad heeft daarvoor ook de nodige kwaliteit. De eerste twee sets stond Zaanstad steeds voor, maar in de zinderende slotfase van die sets wisten we toch te winnen. Dat is een groot compliment aan het hele team, maar vooral ook aan Tom Chermin, die uitstekend inviel. Uiteindelijk hebben we dus ook deze wedstrijd geen puntverlies opgelopen. En nu nog een training voor hét slotakkoord van 2022, de bekerpot van aanstaande dinsdag tegen VCN. Die wedstrijd starten we deze keer niet als favoriet, maar als underdog. Hopelijk kunnen we stunten en ons plaatsen voor de volgende bekerronde.”

De eerste set begonnen Martijn en assistent Erik Kwantes met Rogier (sv), Niels van Son en Gijs Moonen (pl), Thomas van de Ven en Bas van Meurs (mid), Joeri Polman op de diagonaal en Thomas Jansen als libero. Zaanstad had steeds een kleine voorsprong en kwam zelfs met 24-21 voor. Maar door een sterke servicereeks van Tom, die geweldig inviel en ook aanvallend heren 1 in de race hield, viel het dubbeltje de kant van heren 1 op. De tweede set, met Tom op de plek van Gijs, verliep zowat identiek aan de eerste. Ook in deze set leek Zaanstad aan de winnende hand en kwam opnieuw op setpoint. Nu bracht een servicebeurt van Tim Swaan, in het veld gekomen voor Thomas van de Ven, heren 1 langszij. En uiteindelijk was er de zwaarbevochten setwinst (33-31).

De 3de set ging terecht naar Zaanstad. Gek genoeg stond heren 1 die set steeds een paar punten voor. Onder aanvoering van Lesley Kef, bleven de mannen uit Zaanstad echter volle bak gaan voor ieder punt, wat resulteerde in een 25-22 setwinst. Ondanks een liberowissel van Yannick Knechten voor Thomas. Set 4 liep heren 1 opnieuw achter de feiten aan, maar Zaanstad haakte opnieuw af in de slotfase. Setwinst dus met 27-25 voor heren 1.

Komende dinsdag 20 december (T Kwadraat, 20.30 uur) wordt de laatste wedstrijd van 2022 gespeeld. Heren 1 ontvangt dan voor de beker VCN. Als lijstaanvoerder van de topdivisie begint heren 1 met een goed gevoel aan die wedstrijd. Maar het team zal tot het uiterste moeten gaan om VCN te kloppen. Komt dat zien dus!

Foto van Norbert Jansen: Tom Chermin (12) in de lucht voor een nieuwe score

Deel dit bericht:

Volleybalplezier, ontwikkeling en teamspel zijn de kern van onze vereniging. We vinden het belangrijk dat ieder lid op zijn of haar niveau of ambitie kan volleyballen. Daar is een goede organisatie voor nodig. Het liefst hebben we voor ieder van de volgende lijnen 2 TC-leden: dames, heren, jongens, meisjes en recreanten. Op dit moment bestaat onze TC uit 3 personen: Jelle, Teun en Mike. Dat is te weinig. We zoeken daarom nog TC-leden. De TC zorgt bijvoorbeeld voor de trainingsgroep indeling,  teamindeling, zorgt voor de juiste trainer op de juiste groep, begeleidt trainers/coaches en denkt mee over technisch beleid. Voor meer informatie kun je terecht bij Jelle, Teun en Mike. Zij zijn bereikbaar via tc@volleytilburg.nl.

Voor deze functie heb je volleybalkennis nodig. Heb je geen volleybalkennis ook dan kan de TC je hulp gebruiken in de vorm van administratieve ondersteuning. Vraag naar de mogelijkheden of kijk bij de vacature Administratieve ondersteuning TC.

This will close in 20 seconds

We zoeken een groepje van 2-4 personen om jaarlijks de Grote Clubactie te organiseren. Meer informatie is verkrijgbaar bij Jelle van Abeelen of via acties@volleytilburg.nl.

This will close in 20 seconds

De contributie is al heel hoog. Om die betaalbaar te houden, halen we graag extra geld binnen met acties. Daarom zoeken we meerdere groepjes die we kunnen
benaderen als er een kleinschalige of kortdurende actie langskomt. Dat groepje zorgt dan voor de uitvoering van die actie. Bijvoorbeeld een supermarktactie. Of extra handen bij de Grote Clubactie. Meer informatie is verkrijgbaar bij Casimir Wernaart via acties@volleytilburg.nl.

This will close in 20 seconds

We zoeken een coördinator voor de sponsorcommissie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Robin van der Peijl via voorzitter@volleytilburg.nl

This will close in 20 seconds

Volley Tilburg is verplicht om scheidsrechters ter beschikking te stellen aan de Nevobo voor het fluiten van wedstrijden vanaf de promotieklasse tot en met de topdivisie. Meer informatie hierover bij Jelle van Abeelen, te bereiken via arbitrage@volleytilburg.nl

This will close in 20 seconds

Volley Tilburg is verplicht om scheidsrechters ter beschikking te stellen aan de Nevobo voor het fluiten van wedstrijden vanaf de promotieklasse tot en met de topdivisie. We zoeken een persoon die dit voor Volley Tilburg wil coördineren. Meer informatie hierover bij Jelle van Abeelen, te bereiken via arbitrage@volleytilburg.nl

This will close in 20 seconds

We zoeken iemand in de omgeving van de Reeshof die bij problemen in de sporthal een kijkje kan gaan nemen. Voor meer informatie kun je terecht bij Norbert Jansen via facilitairezaken@volleytilburg.nl.

This will close in 20 seconds

Hulp nodig op zaterdag 4 februari 2024 bij de thuisdag van de CMV (2 uur in de middag), vooral tellen en fluiten op niveau 4 en niveau 6. Voor meer informatie kun je terecht bij Marieke van Abeelen en Marjolijn Tjia. Je kunt ze bereiken via kids@volleytilburg.nl.

This will close in 20 seconds

Volley Tilburg is een Erkend Leer Bedrijf. We ontvangen graag enthousiaste stagiaires in verschillende vakgebieden die zich binnen onze vereniging willen ontwikkelen. We zoeken een stagebegeleider die stageaanvragen in behandeling neemt en de stagiaires begeleidt.

This will close in 20 seconds

Volley Tilburg zoekt een ict-er die goed overweg kan gaan met systemen en altijd iedereen een klein handje wil helpen om weer vooruit te kunnen. Meestal gaat het om simpele oplossingen waar je mensen snel verder mee kan helpen. Daarnaast ga je op zoek naar verbeteringen die in het systeem kunnen worden doorgevoerd. Dit doe je in samenspraak met Lars van PR en Communicatie en het bestuur.

Voor meer informatie kun je terecht bij Lars Jansen via prcommunicatie@volleytilburg.nl.

This will close in 20 seconds

De TC heeft behoefte aan mensen die kunnen helpen met 'administratieve' handelingen. Activiteiten die veelal vanuit huis (en op elk moment van de dag) kunnen worden uitgevoerd en geen specifieke volleybal kennis vereisen. Het gaat om nieuwe aanmeldingen en de administratie rondom indeling van trainingsgroepen.

Nieuwe aanmeldingen komen via de e-mail binnen. De TC moet deze beantwoorden, beoordelen en een plek afstemmen met de trainers en trainingsgroepen.

Administratie is onder andere nodig omdat de opbouw van de contributie vergt dat teamindelingen, hoeveelheid trainingen, met wel of geen trainer voor iedere persoon bekend moeten zijn. Deze 'administratie' moet nauwkeurig gebeuren. De correctheid van de contributie die betaald moet worden is hiervan afhankelijk.

Voor meer informatie kun je terecht bij Mike Dingemans, bereikbaar via tc@volleytilburg.nl.

This will close in 20 seconds