Op zaterdag 25 februari waren de voorrondes van de NOJK. Volley Tilburg deed met de jongens A en meisjes A+ mee aan dit toernooi.

Jongens A | Volley Tilburg – Sliedrecht Sport
De eerste wedstrijd van de jongens was meteen tegen Sliedrecht. Een paar jongens van Sliedrecht spelen eredivisie en topdivisie. Flink aan de bak dus. Thijs van Boxtel, Stijn de Cort, Cas Muurmans, Luuk Koolen, Kas Primo, Stan Teurlings en Kamiel van der Linden starten. Onze jongens blijven goed bij: 15-16. Helaas weten ze dat niet vast te houden en ze verliezen de eerste set met 21-25. De tweede set begint goed met een ace van Thijs. Op het laatst van de set komt Pepijn de Klerk erin om te helpen met de verdediging achterin het veld. Maar Sliedrecht is toch een maatje te sterk. De tweede set eindigt met 13-25.

Jongens A | Volley Tilburg – SV Dynamo
De volgende wedstrijd is tegen Dynamo. Ook een sterke tegenstander. Volley Tilburg start weer met dezelfde opstelling. Het gaat gelijk op: 11-11. Maar daarna gaat het snel. Volley Tilburg verliest met 16-25. Mede door een servicekanon bij Dynamo. De tweede set wordt er tijdens de wedstrijd veel gewisseld. Kaj Bakker wordt ingezet voor de verdediging en Merlijn Verbaan voor het blok. Dat werkt maar helaas is Dynamo te sterk. Ook de tweede set gaat vlug en eindigt met 11-25.

Jongens A | Volley Tilburg – Stravoc
Daarna volgt een wedstrijd tegen Stravoc. Deze keer helemaal een andere opstelling. Guus Eurlings komt erin op midden, Kaj als libero, Luuk gaat van midden naar dia en Kas van libero naar passer loper. Halverwege de set komt Stijn erin voor Kas, die na een langdurige blessure hier zijn eerste wedstrijden weer speelt. Helaas verliest Volley Tilburg met 19-25. De tweede set lukt het om na een achterstand terug te komen tot 19-21. Uiteindelijk verliest Volley Tilburg de tweede set ook met 19-25.

Jongens A | Volley Tilburg – ‘t Aogje
De laatste wedstrijd is tegen Breda; ‘t Aogje. Met Luuk, Stijn, Tim de Bruin, Kaj, Thijs en Guus aan de start. En ze staan al snel met 8-2 voor. Halverwege komt Kas er in voor Stijn. Met 20-17 maakt ‘t Aogje het nog even spannend. Maar Volley Tilburg maakt het snel af met 25-18. De tweede set is weer hard werken. Bij 7-11 achterstand tijd voor een time out. Volley Tilburg komt terug tot 13-13 en verliest helaas met 23-25.

Meisjes A+ | Volley Tilburg – Next Volley Dordrecht
Ook voor de meiden stond een lange, leerzame dag voor de boeg met maar liefst drie wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd tegen Next Volley Dordrecht begon al vroeg. De wedstrijd werd gestart met in de basis Noor, Rinske, Bo, Meike, Nienke, Lotte en Puck als libero. Het was een mooie start met al gelijk een aantal mooie blocks. Ondanks deze mooie start begon Dordrecht al snel de wedstrijd te leiden. Zij hadden sterke speelsters en waren goed op elkaar ingespeeld. De pass-lijn bij Volley Tilburg liep niet zo lekker en helaas mocht de wissel met Lieke niet baten om er met een setwinst van door te gaan. De set eindigde met een 25-9 verlies. De tweede set begon Tilburg weer met dezelfde basis speelsters. De set liep al een stuk beter dan de eerste set, maar helaas kregen ze de pass-lijn wederom niet onder controle. Opnieuw mocht een wissel met Lieke niet baten en ook een service wissel met Isa was helaas te weinig. Dit resulteerde in een 25-16 verlies. Dordrecht was een maatje te sterk.

Meisjes A+ | Volley Tilburg – Ledûb
De tweede wedstrijd stond Ledûb tegenover Volley Tilburg. De meiden hadden deze ploeg al zien spelen en zagen dat ook zij een sterke tegenstander waren. De basis opstelling was weer hetzelfde en vol enthousiasme begonnen de meiden aan de wedstrijd. Ook aan de kant was er genoeg enthousiasme. Ledûb had een goede service druk en daardoor verloren de meiden, ondanks een service wissel met Isa, deze set met 25-14. In de tweede set werden Nienke en Sanne gewisseld in de basis. Ze begonnen de set goed en Tilburg ging gelijk op met Ledûb. Wederom werd Lieke erin gewisseld om mee te helpen in de pass-lijn. Later werd Lotte er weer ingewisseld om aan het net te knallen. Helaas had Ledûb nog een laatste eindsprint en gingen ze er vandoor met een 25-18 winst. Erg jammer, want er waren zeker kansen.

Meisjes A+ | Volley Tilburg – Nuvoc
De laatste wedstrijd was een strijd om de derde plek tegen Nuvoc. Ondanks dat de meiden al wisten dat ze niet door waren naar de finale ronde werd er alles aan gedaan om deze wedstrijd nog te winnen. De wedstrijd begon met een basisopstelling van Noor, Rinske, Meike, Bo, Lotte, Sanne en dit maal Lieke als libero. Het ging redelijk gelijk op, maar Tilburg bleef de voorsprong houden. Goede communicatie, enthousiasme en een goede start resulteerde in een 25-18 setwinst. De tweede set begonnen Isa, Karlijn, Meike, Sanne, Puck, Nienke en Lieke. Helaas nam toen als snel Nuvoc een voorsprong en stond Volley Tilburg 8-3 achter. Noor en Rinske werden er terug ingewisseld en Tilburg maakte een goede inhaalreeks. Er ging veel goed, waardoor deze achterstand werd weggespeeld en stond het weer 15-15 gelijk. Een aantal mooie punten van de aanvallers en een betere pass-lijn zorgde ervoor dat ook deze set nog werd binnengesleept met een 25-23 winst. Hierdoor werd deze wedstrijd gewonnen en werd de dag nog mooi afgesloten.

Voor Jongens A en Meisjes A+ betekend dit helaas het einde van het toernooi. Echter, voor Jongens A+ zijn er nog kansen. Die spelen, vanwege vrijloting, op 8 april de finaleronde in T-kwadraat, Tilburg. Reden genoeg om dit vast te leggen in de agenda om de jongens aan te moedigen!

Geschreven door: Bianca de Cort en Lieke Looijkens

Deel dit bericht: