Heren 1 van Volley Tilburg heeft gisteren in Zaandam ondanks de tweede nederlaag van het seizoen (Zaanstad won met 3-2 via 25-18, 25-18, 31-33, 26-28 en 15-11) de felbegeerde titel in de topdivisie B behaald. Met dank aan Vives, dat twee sets afsnoepte van titelconcurrent Sliedrecht Sport. Zaterdag 15 april speelt heren 1 (T Kwadraat, 18,00 uur) nog thuis tegen Peelpush. Coach Erik Kwantes: “Wat een bizarre wedstrijd. Twee sets waarin op libero Yannick Knechten na geen enkele speler zijn normale niveau haalde waardoor een tot op het bot gemotiveerd en uitstekend spelend Zaanstad volledig terecht met 2-0 voorkwam. Daarna twee spectaculaire sets vechtvolleybal die we op karakter in de slotfase over de streep hebben getrokken. In set 4 was daar een geweldige servicereeks van Joeri Polman voor nodig, die ons van 20-15 achter naar 23-20 voorsprong serveerde. En een vijfde set waarin we via de meegereisde supporters wisten dat het kampioenschap binnen was. Uiteindelijk hebben we gekregen waar we het hele jaar hard voor gewerkt hebben. Februari was de maand van de waarheid. In die maand hebben we ons beste volleybal laten zien met overwinningen op de nummers 2 (twee keer), 3 en 4 van de ranglijst. Toen is de basis gelegd voor dit kampioenschap. Vol trots kijken we terug op dit seizoen. Hopelijk kunnen we het seizoen in stijl afsluiten als we op 29 april in Ede (Sporthal Vander Knaap, 17.00 uur) tegen het Amersfoortse Keistad, kampioen van de topdivisie A spelen. Maar eerst over twee weken proberen het seizoen met een overwinning af te sluiten tegen Peelpush.”

De eerste set begonnen Erik (bijgestaan door Martijn Musters en Patrick Tonnaer) met Rogier Raemaekers (sv), Joeri Polman en Tom Chermin (pl), Tim Swaan en Bas van Meurs (mid), Niels van Son op de diagonaal en libero’s Thomas Jansen (rally) en Yannick Knechten (passing). De eerste set liep heren 1 voortdurend achter de feiten aan. Zaanstad had de blokkering uitstekend op orde en nam een 15-10 voorsprong. Heren 1 kwam nog terug tot 17-18, maar liet het in de slotfase definitief afweten. Zaanstad won met 25-18. Set 2 begon goed, heren 1 nam via een sterke servicereeks van Rogier een 3-0 voorsprong. Die voorsprong bleef aanvankelijk intact, maar Zaanstad sloop dichterbij en ging vanaf 16-16 erop en erover. Opnieuw werd het 25-18.

Set 3 kwam heren 1 met 12-15 achter. Via een dubbele wissel (Matthieu Winters verving  Niels en Thijs Princen kwam in het veld voor Rogier), lukte het heren 1 om 16-15 voor te komen. Vanaf dat moment was het knokken om ieder punt, geweldige rally”s en na diverse setpunten voor en tegen trok heren 1 met 33-31 aan het langste eind. Set 4 stond Zaanstad vanaf het begin ruim op voorsprong. Vanaf 15-20 was een geweldige servicebeurt nodig van Joeri die heren 1 in een reeks naar 23-20 voor serveerde. Uiteindelijk was het Gijs die het kampioenspunt binnen hamerde. In de wetenschap dat het kampioenschap binnen was ging set 5 daarna vrij eenvoudig naar Zaanstad.

Zaterdag 15 april komt nummer 5 Peelpush naar T Kwadraat (18.00 uur). Dan zal heren 1 er alles aan willen doen om het seizoen met een overwinning in stijl af te sluiten en zo de  trouwe supportersschare te bedanken voor hun steun van het afgelopen seizoen. Ook zij hebben bijgedragen aan dit kampioenschap.

Foto van Norbert Jansen: Heren 1 viert het kampioenschap in topsportcentrum De Koog.   

Deel dit bericht:

Volleybalplezier, ontwikkeling en teamspel zijn de kern van onze vereniging. We vinden het belangrijk dat ieder lid op zijn of haar niveau of ambitie kan volleyballen. Daar is een goede organisatie voor nodig. Het liefst hebben we voor ieder van de volgende lijnen 2 TC-leden: dames, heren, jongens, meisjes en recreanten. Op dit moment bestaat onze TC uit 3 personen: Jelle, Teun en Mike. Dat is te weinig. We zoeken daarom nog TC-leden. De TC zorgt bijvoorbeeld voor de trainingsgroep indeling,  teamindeling, zorgt voor de juiste trainer op de juiste groep, begeleidt trainers/coaches en denkt mee over technisch beleid. Voor meer informatie kun je terecht bij Jelle, Teun en Mike. Zij zijn bereikbaar via tc@volleytilburg.nl.

Voor deze functie heb je volleybalkennis nodig. Heb je geen volleybalkennis ook dan kan de TC je hulp gebruiken in de vorm van administratieve ondersteuning. Vraag naar de mogelijkheden of kijk bij de vacature Administratieve ondersteuning TC.

Dit zal sluiten in 20 seconden

We zoeken een groepje van 2-4 personen om jaarlijks de Grote Clubactie te organiseren. Meer informatie is verkrijgbaar bij Jelle van Abeelen of via acties@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

De contributie is al heel hoog. Om die betaalbaar te houden, halen we graag extra geld binnen met acties. Daarom zoeken we meerdere groepjes die we kunnen
benaderen als er een kleinschalige of kortdurende actie langskomt. Dat groepje zorgt dan voor de uitvoering van die actie. Bijvoorbeeld een supermarktactie. Of extra handen bij de Grote Clubactie. Meer informatie is verkrijgbaar bij Casimir Wernaart via acties@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

We zoeken een coördinator voor de sponsorcommissie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Robin van der Peijl via voorzitter@volleytilburg.nl

Dit zal sluiten in 20 seconden

Volley Tilburg is verplicht om scheidsrechters ter beschikking te stellen aan de Nevobo voor het fluiten van wedstrijden vanaf de promotieklasse tot en met de topdivisie. Meer informatie hierover bij Jelle van Abeelen, te bereiken via arbitrage@volleytilburg.nl

Dit zal sluiten in 20 seconden

Volley Tilburg is verplicht om scheidsrechters ter beschikking te stellen aan de Nevobo voor het fluiten van wedstrijden vanaf de promotieklasse tot en met de topdivisie. We zoeken een persoon die dit voor Volley Tilburg wil coördineren. Meer informatie hierover bij Jelle van Abeelen, te bereiken via arbitrage@volleytilburg.nl

Dit zal sluiten in 20 seconden

We zoeken iemand in de omgeving van de Reeshof die bij problemen in de sporthal een kijkje kan gaan nemen. Voor meer informatie kun je terecht bij Norbert Jansen via facilitairezaken@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

Hulp nodig op zaterdag 4 februari 2024 bij de thuisdag van de CMV (2 uur in de middag), vooral tellen en fluiten op niveau 4 en niveau 6. Voor meer informatie kun je terecht bij Marieke van Abeelen en Marjolijn Tjia. Je kunt ze bereiken via kids@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

Volley Tilburg is een Erkend Leer Bedrijf. We ontvangen graag enthousiaste stagiaires in verschillende vakgebieden die zich binnen onze vereniging willen ontwikkelen. We zoeken een stagebegeleider die stageaanvragen in behandeling neemt en de stagiaires begeleidt.

Dit zal sluiten in 20 seconden

Volley Tilburg zoekt een ict-er die goed overweg kan gaan met systemen en altijd iedereen een klein handje wil helpen om weer vooruit te kunnen. Meestal gaat het om simpele oplossingen waar je mensen snel verder mee kan helpen. Daarnaast ga je op zoek naar verbeteringen die in het systeem kunnen worden doorgevoerd. Dit doe je in samenspraak met Lars van PR en Communicatie en het bestuur.

Voor meer informatie kun je terecht bij Lars Jansen via prcommunicatie@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

De TC heeft behoefte aan mensen die kunnen helpen met 'administratieve' handelingen. Activiteiten die veelal vanuit huis (en op elk moment van de dag) kunnen worden uitgevoerd en geen specifieke volleybal kennis vereisen. Het gaat om nieuwe aanmeldingen en de administratie rondom indeling van trainingsgroepen.

Nieuwe aanmeldingen komen via de e-mail binnen. De TC moet deze beantwoorden, beoordelen en een plek afstemmen met de trainers en trainingsgroepen.

Administratie is onder andere nodig omdat de opbouw van de contributie vergt dat teamindelingen, hoeveelheid trainingen, met wel of geen trainer voor iedere persoon bekend moeten zijn. Deze 'administratie' moet nauwkeurig gebeuren. De correctheid van de contributie die betaald moet worden is hiervan afhankelijk.

Voor meer informatie kun je terecht bij Mike Dingemans, bereikbaar via tc@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

In het voorjaar van 2020 is Ad Winters gestart als penningmeester bij Volley Tilburg. Vanwege persoonlijke redenen gaat Ad hiermee stoppen. In de afgelopen jaren heeft hij samen met de andere bestuursleden ervoor gezorgd dat Volley Tilburg weer financieel op orde is. Verder heeft hij samen met het bestuur inspanningen verricht om de achterstallige betalingen (contributies) zoveel mogelijk te innen. Dat is deels gelukt. We hebben een aanpak bedacht hoe om te gaan met achterstallige betalingen. Er hebben zich leden aangemeld om dit uit te voeren.

We zijn dus op zoek naar een nieuwe penningmeester. Bij voorkeur iemand met een financiële achtergrond of opleiding. Op dit moment zijn we met enkele mensen in gesprek om ondersteunende werkzaamheden voor de penningmeester uit te voeren, zodat de penningmeester zich kan richten op zijn bestuurlijke taken.

Die houden voornamelijk in:

  • Bijwerken en actueel houden van de boekhouding,
  • Opstellen van een financieel jaarverslag na afloop van het verslagjaar,
  • Jaarlijks opstellen van de begroting en een voorstel voor de contributie aan de ALV doen,
  • Tussentijds bewaken van de begroting,
  • Verantwoordelijk voor controle door kascommissie,
  • Verantwoordelijk voor de volgende commissies: Ledenadministratie, Werving financiën (subsidies en fondsen), Contributie, Sponsoring en Financiële commissie die op diverse werkzaamheden ondersteunt.
  • In samenspraak met de TC zorgdragen voor duidelijke afspraken over de trainersvergoedingen.

Vaste overlegvormen zijn:

  • ALV (2 keer per jaar)
  • Bestuursvergadering (ongeveer 1 keer per maand, veelal digitaal)
  • Kascontrolecommissie (1 keer per jaar)

De functie van penningmeester bekleed je voor 2 jaar. Daarna kun je je opnieuw voor 2 jaar herkiesbaar stellen.

Voor meer informatie kun je terecht bij Ad Winters via penningmeester@volleytilburg.nl. Of bij Robin van der Peijl via voorzitter@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 0 seconden