Op zaterdag 30 maart stond voor de CMV-jongens van Volley Tilburg de finale van het NOJK op het programma. In Wognum mochten ze de strijd aangaan met de beste jeugdteams van Nederland. Deze plek werd afgedwongen door in de halve finale af te rekenen met Next Volley Dordrecht in een zinderende kruisfinale.

Het team bestaande uit aanvoerder Noor, Thijs, Kaj, Coen, Pepijn en Jorden trainde afgelopen weken nog een paar keer extra onder leiding van Erik en Martijn om de puntjes op de i te zetten. De finaledag werd gespeeld in twee poules van vier, waarna de nr. 1 en 2 van elke poule naar de halve finales zouden gaan.

De eerste wedstrijd was tegen Reflex uit Kampen. Een team dat in de vorige ronde zich al poulewinnaar voor de finale had geplaatst en qua uitslagen behoorlijk had huisgehouden. Ze hadden een ontzettend grote jongen bij zich en zonder enige twijfel was dit de beste aanvaller van het hele toernooi. Misschien wat onder de indruk van zijn lengte en het aanvallende geweld begonnen we wat onzeker, maar gedurende de eerste set kwamen we steeds beter in ons spel. Tactisch werden duidelijke afspraken gemaakt en hiermee maakten we het Reflex super moeilijk. De eerste set was met 21-25 voor Reflex.

De tweede set werd het goede spel uit set 1 doorgetrokken en misschien nog wel een versnelling bijgeschakeld. De passing was keurig verzorgd, het tactische plan werkte als een trein en Reflex werd snel op grote achterstand gezet. In het tweede gedeelte van de set lieten we ze nog iets terugkomen, maar set 2 was met 25-21 voor Volley Tilburg.

Daarna mochten we direct door tegen Kalinko. In de vorige ronde hadden we hier met 2-0 van verloren en we wisten dat ze twee goede aanvallers hadden. De ploeg uit Scheveningen haalde het niveau van de vorige ronde niet en wij waren weer ontzettend degelijk. Beide sets kenden verliepen vrijwel hetzelfde. Onze start was goed en we liepen dan ook snel uit. Richting het einde van de set lieten we Kalinko twee keer terugkomen. Set 1 ging nog verloren met 23-25, maar set 2 werd gepakt met 29-27.

Met twee keer een gelijkspel lag alles nog helemaal open voor de derde wedstrijd. Dit was tegen Taurus en ook daar hadden we in de vorige ronde van verloren met 2-0. Natuurlijk werd er al gerekend, wat als… Maar de opdracht was helder, nog twee sets knallen en dan maken we de score op en zien we waar we staan. Dat knallen gebeurde en set 1 was binnen mum van tijd voor Volley Tilburg. In set 2 was er nog even spanning, maar toen richting het einde weer gas werd gegeven was een 2-0 overwinning een feit. Daarmee werden we op saldo eerste in de poule en dat betekende halve finale tegen Sudosa uit Assen.

Ook in de halve finale vlogen we uit de startblokken en zo dwongen we Sudosa tot twee snelle time-outs maar de Tilburgse trein was niet te stoppen. Set 1 was snel voor Volley Tilburg met fantastisch spel in de rally, goede serviceseries en een hele sterke pass. Sudosa gaf zich in de tweede set niet zomaar gewonnen. Er slopen weer wat foutjes in het spel, zowel in de service als met de aanval. Gelukkig waren we op tijd bij de les en werd ook set 2 gewonnen en daarmee was een plek in de finale een feit!

In de finale mochten we aantreden tegen Zovoc. De ploeg die gedurende het hele toernooi nog geen set had verloren. In de eerste set waren we onder de indruk van service en aanval van de tegenstander en keken we al snel tegen een behoorlijke achterstand aan. Jorden viel in voor Coen en daarmee kwam onze spirit weer terug in de ploeg. Er werd weer vrij gespeeld en plezier gemaakt. Voor set 1 was dit niet voldoende, maar we kenden een vliegende start in set 2. We serveerden sterk, waren blokkend en verdedigend goed en dit zorgden voor prachtige rally’s en een vroege voorsprong. Langzaam kwam Zovoc wel puntje voor puntje dichterbij. Ook omdat Martijn besloot een foute beslissing van de scheidsrechter te corrigeren en het punt aan Zovoc toe te kennen. Zelf kwamen we op dat moment lastiger tot scoren terwijl Zovoc weer los was. Uiteindelijk verloren we set 2 met 23-25.

Jammer dat set 2 in de finale niet gepakt werd, maar wat is het een prachtige prestatie om tweede van Nederland te worden.

Noor, Thijs, Kaj, Coen, Pepijn en Jorden en coaches Erik en Martijn van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat!

 

 

 

Deel dit bericht: