Gisteren speelde heren 1 in Veenendaal tegen VCV. Na een slechte start en 2-0 achter herpakten de mannen van coach Martijn Musters zich knap en sleepten alsnog een 3-2 zege uit het vuur (25-16, 25-23, 17-25, 21-25 en 15-17). Martijn: “We begonnen niet best aan de wedstrijd, de foutenlast was te hoog en de servicedruk te laag. Daarbij kwam dat VCV vocht voor elke bal en we nauwelijks een bal op de grond kregen. Complimenten dus ook zeker voor onze tegenstander. Maar ook zeker aan mijn mannen, die op karakter op tijd het tij wisten te keren. Met dank aan sterke servicebeurten van Thomas van de Ven en Tim Swaan. Die laatste was voor mij op mid sowieso onze belangrijkste man vandaag. Nu kunnen we ons opmaken voor komende woensdag, als we voor de beker thuis spelen tegen Sliedrecht 1. Dan zullen we allemaal top moeten zijn om een kans te maken. Maar in de beker weet je het nooit.”

De eerste set begonnen Martijn en assistent Erik Kwantes met Rogier Raemaekers (sv) , Niels van Son en Gijs Moonen (pl), Tim Swaan en Bas van Meurs (mid), Joeri Polman op de diagonaal en Yannick Knechten (side-out) en Thomas Jansen (rally) als libero’s. Tot 13-12 ging het gelijk op, maar daarna werd VCV de bovenliggende partij, met name door sterk aanvallend werk van Lucas van de Venis en Wouter Renger. Set 1 ging met 25-16 terecht naar de Veenendalers.

De tweede set, met Tom Chermin op de plek van Gijs, ging lange tijd gelijk op. Thomas Jansen werd gaandeweg de set de enige libero en Thomas van de Ven kwam in het veld voor Bas. Set 2 ging opnieuw naar VCV, dat in de slotfase knap de winst binnenhengelde (25-23). Set 3 nam heren 1 van het begin af aan een ruime voorsprong en bouwde die verder uit. Set 4 stelde VCV het basis zestal weer op, maar daarmee kon niet worden voorkomen dat heren 1 in sets op gelijke hoogte kwam.  De beslissende set kon heren 1 voor het eerst dit seizoen laten zien dat het ook in die situatie overeind kan blijven. Dat lukte met de grootste moeite.

Komende zaterdag (T Kwadraat, 18.00 uur) wordt de competite hervat als Protos naar T Kwadraat komt. Maar door de week (woensdag 18 januari) staat er nog een wedstrijd op het programma waar heren 1 al lang naar uitkijkt. Dan wordt in T Kwadraat om half negen gebekerd tegen Sliedrecht Sport 1. Na de winst op VCN in de vorige bekerronde wil heren 1 opnieuw stunten.

Foto: Man of the match Tim Swaan (mid, boven) op de aankondigingsposter van de bekerwedstrijd. Naast hem Joeri Polman (l) en Niels van Son (r) en onder hem Thomas Jansen.  

Deel dit bericht: