Gisteren werd vooraf tegen Inter Rijswijk een pittige pot verwacht, en dat bleek terecht na ruim twee uur volleybal. Een tot op het bot gemotiveerd Inter bleek, mede door een tomeloze inzet en geweldige verdedigende acties, een maatje te groot voor heren 1 (2-3: 25-22,22-25,19-25, 25-19 en 10-15). De voorsprong op Sliedrecht is geslonken tot vier punten, maar feit is dat heren 1 de titelkansen nog in eigen hand heeft. Coach Erik Kwantes: “Het is uiteraard zuur om in eigen huis tegen de nummer 8 tegen de eerste nederlaag van dit seizoen aan te lopen. Inter is een bijzonder team, dat punten pakt tegen de hoger geplaatste teams en het soms af laat weten tegen lager geplaatste teams. Complimenten overigens aan de mannen uit Rijswijk, die vochten voor elke bal. Alle teams zijn er natuurlijk op gebrand om te winnen van ons, dus zullen we elke wedstrijd top moeten zijn. En dat waren we gisteren zeker niet. Op een paar spelers na haalde eigenlijk geen enkele speler zijn normale niveau. De eerste set wonnen we nog, maar de tweede geven we setwinst wel erg simpel uit handen door de ene na de andere bal uit te slaan. Dat kun je jezelf tegen zo’n gemotiveerd team niet veroorloven. Laten we hopen dat dit verlies een wake-up call is. We hebben nog drie finales te gaan, waarin we er rekening mee moeten houden dat de tegenstanders er alles aan zullen doen om ons te slopen. Daar moeten we ons tegen wapenen.”

De eerste set begonnen Erik en Martijn Musters met Rogier Raemaekers (sv), Niels van Son en Tom Chermin (pl), Tim Swaan en Thomas van de Ven (mid), Thijs Princen op de diagonaal en libero Thomas Jansen. Beide teams hielden elkaar in evenwicht, maar uiteindelijk kwam heren 1, mede dankzij twee servicebeurten van Thomas, met 22-17 voor. Een sterke servicebeurt van Inter-speler Rudie Döpp, die ook in het verdere verloop van de wedstrijd sterk serveerde, terug tot 22-21. Heren 1 was echter op tijd weer bij de les en Thomas besliste met een killblock deze set. Set 2, in dezelfde samenstelling verliep zowat identiek aan de eerste. Heren 1 kwam 20-15 voor, maar opnieuw was het Rudie Döpp die Inter langszij serveerde. Aan het slot was en een serie aanvallende fouten van heren 1, waardoor die set alsnog naar Inter ging.

Dat leidde tot de nodige omzettingen bij heren  1. Mathieu Winters verving Rogier, Joeri Polman kwam in de basis als passer/loper en Niels van Son ging diagonaal spelen. Dat hielp helemaal niks, integendeel. De hele set liep heren 1 achter de feiten aan en Inter won terecht deze set. Rogier keerde in de 4de set sterk terug. Op zijn servicebeurt liep heren 1 weg naar 5-0. Die tik kwam Inter niet meer te boven, het gat bleef steeds een punt of 5. Uiteindelijk won heren 1 met 25-19, en kon het zich opmaken voor de vijfde set. In de laatste set ging de strijd aanvankelijk gelijk op, maar vanaf een 9-8 voorsprong nam Inter het initiatief en maakte de set met 15-10 af.

Komende zaterdag wacht heren 1 weer een pittige tegenstander als het in Oostzaan op bezoek gaat bij Compaen. Een team in de winning mood, dat de laatste twee uitwedstrijden (bij Inter!!! en tegen Zaanstad) wist te winnen en zich zo boven de degradatiestreep speelde.  Hopelijk is heren 1 dan weer volledig bij de les en kan het de voorsprong op Sliedrecht in tact houden.

Foto: Tom Chermin valt aan tegen Inter, Verder vlnr Joeri Polman, Rogier Raemaekers (1) en Thijs Princen (2).

Deel dit bericht:

Volleybalplezier, ontwikkeling en teamspel zijn de kern van onze vereniging. We vinden het belangrijk dat ieder lid op zijn of haar niveau of ambitie kan volleyballen. Daar is een goede organisatie voor nodig. Het liefst hebben we voor ieder van de volgende lijnen 2 TC-leden: dames, heren, jongens, meisjes en recreanten. Op dit moment bestaat onze TC uit 3 personen: Jelle, Teun en Mike. Dat is te weinig. We zoeken daarom nog TC-leden. De TC zorgt bijvoorbeeld voor de trainingsgroep indeling,  teamindeling, zorgt voor de juiste trainer op de juiste groep, begeleidt trainers/coaches en denkt mee over technisch beleid. Voor meer informatie kun je terecht bij Jelle, Teun en Mike. Zij zijn bereikbaar via tc@volleytilburg.nl.

Voor deze functie heb je volleybalkennis nodig. Heb je geen volleybalkennis ook dan kan de TC je hulp gebruiken in de vorm van administratieve ondersteuning. Vraag naar de mogelijkheden of kijk bij de vacature Administratieve ondersteuning TC.

Dit zal sluiten in 20 seconden

We zoeken een groepje van 2-4 personen om jaarlijks de Grote Clubactie te organiseren. Meer informatie is verkrijgbaar bij Jelle van Abeelen of via acties@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

De contributie is al heel hoog. Om die betaalbaar te houden, halen we graag extra geld binnen met acties. Daarom zoeken we meerdere groepjes die we kunnen
benaderen als er een kleinschalige of kortdurende actie langskomt. Dat groepje zorgt dan voor de uitvoering van die actie. Bijvoorbeeld een supermarktactie. Of extra handen bij de Grote Clubactie. Meer informatie is verkrijgbaar bij Casimir Wernaart via acties@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

We zoeken een coördinator voor de sponsorcommissie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Robin van der Peijl via voorzitter@volleytilburg.nl

Dit zal sluiten in 20 seconden

Volley Tilburg is verplicht om scheidsrechters ter beschikking te stellen aan de Nevobo voor het fluiten van wedstrijden vanaf de promotieklasse tot en met de topdivisie. Meer informatie hierover bij Jelle van Abeelen, te bereiken via arbitrage@volleytilburg.nl

Dit zal sluiten in 20 seconden

Volley Tilburg is verplicht om scheidsrechters ter beschikking te stellen aan de Nevobo voor het fluiten van wedstrijden vanaf de promotieklasse tot en met de topdivisie. We zoeken een persoon die dit voor Volley Tilburg wil coördineren. Meer informatie hierover bij Jelle van Abeelen, te bereiken via arbitrage@volleytilburg.nl

Dit zal sluiten in 20 seconden

We zoeken iemand in de omgeving van de Reeshof die bij problemen in de sporthal een kijkje kan gaan nemen. Voor meer informatie kun je terecht bij Norbert Jansen via facilitairezaken@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

Hulp nodig op zaterdag 4 februari 2024 bij de thuisdag van de CMV (2 uur in de middag), vooral tellen en fluiten op niveau 4 en niveau 6. Voor meer informatie kun je terecht bij Marieke van Abeelen en Marjolijn Tjia. Je kunt ze bereiken via kids@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

Volley Tilburg is een Erkend Leer Bedrijf. We ontvangen graag enthousiaste stagiaires in verschillende vakgebieden die zich binnen onze vereniging willen ontwikkelen. We zoeken een stagebegeleider die stageaanvragen in behandeling neemt en de stagiaires begeleidt.

Dit zal sluiten in 20 seconden

Volley Tilburg zoekt een ict-er die goed overweg kan gaan met systemen en altijd iedereen een klein handje wil helpen om weer vooruit te kunnen. Meestal gaat het om simpele oplossingen waar je mensen snel verder mee kan helpen. Daarnaast ga je op zoek naar verbeteringen die in het systeem kunnen worden doorgevoerd. Dit doe je in samenspraak met Lars van PR en Communicatie en het bestuur.

Voor meer informatie kun je terecht bij Lars Jansen via prcommunicatie@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

De TC heeft behoefte aan mensen die kunnen helpen met 'administratieve' handelingen. Activiteiten die veelal vanuit huis (en op elk moment van de dag) kunnen worden uitgevoerd en geen specifieke volleybal kennis vereisen. Het gaat om nieuwe aanmeldingen en de administratie rondom indeling van trainingsgroepen.

Nieuwe aanmeldingen komen via de e-mail binnen. De TC moet deze beantwoorden, beoordelen en een plek afstemmen met de trainers en trainingsgroepen.

Administratie is onder andere nodig omdat de opbouw van de contributie vergt dat teamindelingen, hoeveelheid trainingen, met wel of geen trainer voor iedere persoon bekend moeten zijn. Deze 'administratie' moet nauwkeurig gebeuren. De correctheid van de contributie die betaald moet worden is hiervan afhankelijk.

Voor meer informatie kun je terecht bij Mike Dingemans, bereikbaar via tc@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 20 seconden

In het voorjaar van 2020 is Ad Winters gestart als penningmeester bij Volley Tilburg. Vanwege persoonlijke redenen gaat Ad hiermee stoppen. In de afgelopen jaren heeft hij samen met de andere bestuursleden ervoor gezorgd dat Volley Tilburg weer financieel op orde is. Verder heeft hij samen met het bestuur inspanningen verricht om de achterstallige betalingen (contributies) zoveel mogelijk te innen. Dat is deels gelukt. We hebben een aanpak bedacht hoe om te gaan met achterstallige betalingen. Er hebben zich leden aangemeld om dit uit te voeren.

We zijn dus op zoek naar een nieuwe penningmeester. Bij voorkeur iemand met een financiële achtergrond of opleiding. Op dit moment zijn we met enkele mensen in gesprek om ondersteunende werkzaamheden voor de penningmeester uit te voeren, zodat de penningmeester zich kan richten op zijn bestuurlijke taken.

Die houden voornamelijk in:

  • Bijwerken en actueel houden van de boekhouding,
  • Opstellen van een financieel jaarverslag na afloop van het verslagjaar,
  • Jaarlijks opstellen van de begroting en een voorstel voor de contributie aan de ALV doen,
  • Tussentijds bewaken van de begroting,
  • Verantwoordelijk voor controle door kascommissie,
  • Verantwoordelijk voor de volgende commissies: Ledenadministratie, Werving financiën (subsidies en fondsen), Contributie, Sponsoring en Financiële commissie die op diverse werkzaamheden ondersteunt.
  • In samenspraak met de TC zorgdragen voor duidelijke afspraken over de trainersvergoedingen.

Vaste overlegvormen zijn:

  • ALV (2 keer per jaar)
  • Bestuursvergadering (ongeveer 1 keer per maand, veelal digitaal)
  • Kascontrolecommissie (1 keer per jaar)

De functie van penningmeester bekleed je voor 2 jaar. Daarna kun je je opnieuw voor 2 jaar herkiesbaar stellen.

Voor meer informatie kun je terecht bij Ad Winters via penningmeester@volleytilburg.nl. Of bij Robin van der Peijl via voorzitter@volleytilburg.nl.

Dit zal sluiten in 0 seconden