Jeugdopleiding Volley Tilburg

We have a Dream…een kreet die wat ons betreft helemaal hoort ook bij de jeugd van onze vereniging want wie de jeugd heeft de toekomst. De Droom die we voor onze vereniging hebben beschreven, daarin speelt de jeugd dan ook een prominente rol. Zij vormen immers het fundament van onze toekomst.

In onze toekomstplannen is om bovenstaande reden dan ook erg veel aandacht gegeven aan de ontwikkeling van de jeugd. Zo willen we voor de jeugd uit de grote regio rondom Tilburg een rol spelen. Talentvolle jeugd willen we de kans geven om zich extra te ontwikkelen door bijvoorbeeld extra trainingsuren en we willen als kartrekker in de regio ook voor veel jongere jeugd een stimulans zijn om te gaan volleyballen bij al die regioclubs.

In onze vereniging is veel aandacht voor de opleiding van (jeugd)trainers omdat hier de toekomstige resultaten mee geboekt kunnen worden. Voor de gehele opleidingslijn gaat professioneel beleid op papier komen en trainers (ook uit de regio) worden naast hun opleiding in onze vereniging extra bijgeschoold middels clinics en volleybalcafé’s.

De beste jeugd wordt ook jaarlijks bij elkaar gebracht in extra trainingen met specifieke jeugdtrainers om deel te nemen aan de Nationale Beker en de Nederlandse Open Jeugdkampioenschappen waarmee we de afgelopen jaren ook de finalerondes bereikten.

Om de jonge jeugd te binden en te boeien zijn er jaarlijks de clinic’s met Heren 1 en Dames 1 en vindt elk jaar in september het Jeugdkamp plaats. Voor de allerjongsten (CMV) is eigen beleid en sturing.

Bij het uitrollen van onze Droom bleken twee Tilburgse ondernemers, Roel van Eerd en Job van den Aker, beiden met een volleybalhart, geïnteresseerd om juist de jeugdopleiding van Volley Tilburg te steunen. Met hun bedrijven Van Eerd Groep en Akertech Adviseurs die al jarenlang graag hun MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) gezicht laten zien, hebben zij besloten om als specifieke Jeugdsponsors in te stappen en zich voor 3 jaar aan de club te verbinden. Daarvoor zijn we deze bedrijven erg dankbaar.