Met ingang van komend seizoen is Dennis Gelissen (1991) de nieuwe trainer/coach van Volley Tilburg dames 1, dat in de topdivisie speelt. Voor Volley Tilburg en dames 1 is Dennis zeker geen nieuweling. Dennis was al drie seizoenen assistent trainer bij dames 1 en speelde als libero in de topdivisie met heren 1 van Volley Tilburg. Dennis begon zijn volleyballoopbaan bij de D’tjes van het Limburgse VC Linne. Hij speelde als libero een jaar in de eredivisie bij SSS Barneveld. Toen hij wegens zijn opleiding aan de KMA niet meer voldoende kon trainen ging hij naar Ledub in Budel. Daar speelde hij in het eerste herenteam en werd trainer/coach van dames 2.

Veel geleerd
Dennis: “Ik heb het de afgelopen drie seizoenen enorm naar mijn zin gehad, zowel met de dames als met de club. Ik heb met drie verschillende trainers samengewerkt en van alle drie heb ik veel opgestoken. Het is voor mij een eer en een uitdaging om nu als hoofdtrainer van de dames aan de slag te gaan. Ik heb een duidelijke visie op volleybal en wil die graag overbrengen op het team. Ik ga dat samen doen met Vincent Henskens (1961), die al een damesteam van Volley Tilburg traint. In het verleden trainde hij onder andere de mannen van Sarto en Udenhout en in de topdivisie was hij trainer bij het Utrechtse Protos. Van de huidige staf blijven Jan Westland als manager, William Kolen als mental coach en Teun Pijnenburg als data-analist. Teun gaat tevens assisteren bij de trainingen omdat hij zelf een trainerscarrière ambieert.”

Linker rijtje
Over de plannen met het team is Dennis duidelijk. “Ik zie nog veel groeipotentie in deze groep,” zegt hij. “Van het huidige team gaat Anneloes Blaeser op een lager niveau spelen en ook Zoë Korstanje is gestopt. En wellicht stopt nog een van onze spelverdelers, maar dat kunnen we intern oplossen. Nieuwkomers zijn in ieder geval diagonaal speelster Rinske van Haelst van WIK Univé (1ste divisie) en Mila van Hoof is de nieuwe passer/loper uit de eigen opleiding. Ook traint er nog een nieuwe passer/loper mee die eventueel nog bij de groep aansluit. Onze doelstelling is voornamelijk beter worden en groeien als team. Ik heb er vertrouwen in dat we in de middenmoot van de topdivisie kunnen eindigen komend seizoen, maar stiekem hoop ik op het linker rijtje.“

Archieffoto: Patrick Röpcke Fotografie