Onlangs heeft Renzo Borrani, de succesvolle trainer van Volley Tilburg heren 1, zijn spelers, staf en het bestuur laten weten dat hij komend seizoen gaat stoppen als trainer. Martijn Musters, die samen met Renzo het team trainde en coachte, blijft volgend jaar wel actief betrokken bij het team. Martijn en het bestuur hebben inmiddels opvolgers gevonden. Twee ervaren oudgedienden vormen samen met Martijn komend seizoen de technische staf: Patrick Tonnaer, in het verleden al actief bij Volley Tilburg als trainer en technisch manager en Erik Kwantes, ex-speler van heren 1 en ook al eerder actief als trainer en coach bij de club.

Pijn in het hart
Renzo: ”Ik vertrek met pijn in het hart en heb het ontzettend moeilijk gevonden om mijn vertrek aan de spelers aan te kondigen. Ik heb de afgelopen drie jaar met veel plezier en enthousiasme de training en coaching verzorgd, samen met Martijn, met wie ik drie jaar intensief en prettig heb samengewerkt. Ik ben blij dat Martijn betrokken blijft bij het team en wil hem bedanken voor de afgelopen drie jaar. Ik heb het van het begin af aan enorm naar mijn zin gehad en er is een hechte band met het team gegroeid. De belangrijkste reden om toch te stoppen is tijdgebrek. Op het niveau van de topdivisie trainen en coachen kost enorm veel tijd en energie. Het werd voor mij steeds lastiger om dat te combineren met mijn privéleven. Daarnaast vind ik dat het voor een groep goed is als er na een langere periode een nieuw gezicht voor de groep komt.”

Trots
Renzo kijkt niet alleen vanwege de goede band met veel plezier terug op de afgelopen drie jaar. “We hebben ook successen geboekt”, zegt Renzo. “We draaien inmiddels bovenin mee op het een na hoogste niveau in Nederland. Daar ben ik trots op. Ik maak het seizoen af en we zullen er alles aan doen om de tweede plaats vast te houden. En volgend jaar meld ik me vast en zeker als supporter bij de thuiswedstrijden in T Kwadraat. Ik heb er alle vertrouwen in dat heren 1 op dit niveau kan blijven presteren. Ook was het een opluchting dat er al snel na de aankondiging van mijn vertrek goede opvolgers zijn gevonden. Helaas heeft corona ervoor gezorgd dat gedurende mijn periode als trainer geen enkel seizoen de competitie volledig is afgewerkt. Dat is een enorme tegenvaller geweest, zowel voor mij als de spelers.”

Enorm bedankt
Robin van der Peijl, voorzitter van Volley Tilburg, betreurt het vertrek van Renzo. “Renzo heeft het ontzettend goed gedaan, en daarvoor wil ik hem enorm bedanken. Ik heb als toeschouwer vaak genoten van heren 1 en heb gezien dat er een enorme klik is tussen Renzo en het team. Naast dat je dit terugziet in spelplezier en resultaat, is heren 1 een vaandelteam met een mooie uitstraling die jeugd en opkomende spelers inspireert! Ik vind het erg jammer dat Renzo vertrekt, maar ik heb zeker begrip voor zijn keuze. Gelukkig zijn we er snel in geslaagd om goede opvolgers te vinden. Patrick Tonnaer en Erik Kwantes zijn gepokt en gemazeld in het volleybal en echte Tilburgse verenigingsmensen. Ik ben ervan overtuigd dat zij samen met Martijn ook komende seizoenen topvolleybal in Tilburg mogelijk maken.”

Lees ook artikel in Brabants Dagblad: https://www.bd.nl/regiosport/renzo-borrani-stopt-als-trainer-bij-volley-tilburg-andere-clubs-hoeven-me-echt-niet-te-bellen~a5368b20/