Na de winst vorige week is Soest lijkt heren 1 weer in the winning mood. Thuis tegen VCV ging de eerste set nog nipt naar de mannen uit Veenendaal (24-26). De volgende drie sets werden ruim gewonnen (25-13, 25-13 en 25-19). Coach Renzo Borrani: “De eerste set begonnen we moeizaam en stonden we vanaf het begin steeds een punt of vier achter. We kwamen nog wel langszij, maar konden de set niet afmaken. In de volgende set lieten we ons beste spel zien, met in de absolute hoofdrol Joeri Polman. In set 2 en 3 was de voorsprong groot genoeg om de 17-jarige Jochem Barthel te laten debuteren. Die deed het uitstekend. In set 4 kon ik Eddy Raaijmakers (zie foto), die ook een belangrijk aandeel had in de winst, nog een publiekswissel gunnen. Eddy speelde immers zijn laatste wedstrijd voor ons. Met deze winst zijn we goed op weg om de tweede plek vast te houden. Als we de resterende wedstrijden zo spelen als de laatste drie sets vandaag moet dat lukken.”

Renzo en Martijn Musters begonnen met Rogier Raemaekers (sv), Niels van Son en Joeri Polman (pl), Eddy Raaijmakers en Thomas van de Ven (mid), Rorik Vesters (dia) en Yannick Knechten als libero. Zoals gezegd nam VCV het initiatief en stond halverwege vier punten voor. Niels serveerde dat gat nog wel dicht, maar toch lukte het niet de eerste set te winnen.

Set 2 werd begonnen met Gijs Moonen op de plek van Rorik. Nu was heren 1 vanaf het begin uitstekend op dreef. Gijs serveerde heren 1 direct naar een 4-0 voorsprong die vervolgens gestaag werd uitgebouwd. en met name Joeri scoorde uit alle hoeken en standen. Op 20-12 kwam de 17-jarige Jochem Barthel, tot groot enthousiasme van de supporters, in het veld voor Rogier. Hij debuteerde uitstekend en de set werd met 25-13 gewonnen. Set 3 was een kopie van set 2, alleen was het nu Joeri die een 5-0 voorsprong bij elkaar serveerde. En ook in de vierde set was heren 1, met Tim van de Berg op mid voor Thomas, een maatje te groot voor VCV. In de slotfase kwam Thijs Princen nog in het veld voor Eddy, die zo een welverdiende publiekswissel kreeg.

Voor heren 1 staan nog twee wedstrijden op het programma. 23 April wordt in Utrecht tegen VV Utrecht gespeeld en de laatste thuiswedstrijd staat gepland voor zaterdag 4 april. Dan wordt om 18.00 uur in T Kwadraat gespeeld tegen Compaen.