Na de pijnlijke 3-2 nederlaag in de laatste uitwedstrijd tegen Peelpush heeft heren 1 zich knap hersteld in Soest. Axell Claims/Sovoco heren 1 werd met 1-3 geklopt (25-22, 26-28, 15-025 en 20-25). Coach Martijn Musters: “We begonnen eigenlijk best goed aan deze lastige uitwedstrijd. Sovoco wint veel thuisduels omdat zij gewend zijn te spelen in een laag zaaltje. Maar uiteindelijk wisten we te winnen, en blijven we met Zaanstad knokken om plek 2. Dat is mooi, maar nog mooier is de rentree van midden Thomas van de Ven (archieffoto, nummer 4). Na een jaar blessureleed startte Thomas voor het eerst weer in de basis. En hij werd gelijk de ‘man-of-the-match’. Zowel aanvallend als blokkerend speelde hij een uitstekende wedstrijd.”

Martijn Musters en Renzo begonnen met Rogier Raemaekers (sv), Niels van Son en Tom Chermin (pl), Thijs Princen en Thomas (mid), Gijs Moonen (dia) en Yannick Knechten als libero. De eerste set ging het aanvallend en verdedigend goed, maar een grote foutenlast op de service zorgde ervoor dat heren 1 geen voorsprong op kon bouwen. Sovoco profiteerde daarvan in de slotfase en won met 25-22.

Set 2 werd begonnen met dezelfde basis en de opdracht om de foutenlast op de service terug te brengen. Ook deze set was er nooit een verschil van meer dan twee punten. Op 18-16 kwam Joeri Polman in het veld voor Niels en Eddy Raaijmakers voor Thijs. Dit keer kon heren 1 in de slotfase doordrukken en won met 26-28.

Set 3 en 4 werd gespeeld met de basis waarmee de tweede set werd gewonnen. Kennelijk was heren 1 inmiddels een beetje gewend geraakt aan het lage maar gezellige zaaltje. Heren 1 gaf Sovoco geen kans meer en won beide sets ruim met 15-25 en 20-25.

Komende zaterdag komt MKB Accountants/VCV op bezoek in Tilburg (9 april,  20.30 uur, sporthal T-Kwadraat). De huidige nummer 5 werd in Veenendaal nog ruim in straight sets geklopt, en daar gaat heren 1 weer voor. Bij winst wordt immers de strijd met Zaanstad om de tweede plek in leven gehouden.