Heren 1 heeft de dubbel tegen mede-titelkandidaat tegen Sliedrecht verloren. In Sliedrecht werd het na een spannende eerste set 3-0 voor Sliedrecht. Vorige week zaterdag was het in de thuiswedstrijd -waarvoor helaas moest worden uitgeweken naar sporthal Dongewijk- een stuk spannender. De eerste set werd ruim gewonnen door heren 1, de tweede door Sliedrecht en in set 3 kon heren 1 in de slotfase een voorsprong van 24-21 niet in setwinst omzetten (24-26). Omdat ook de vierde set naar Sliedrecht ging lijkt de competitie beslist. Het is immers niet te verwachten dat de ijzersterke mix van jeugdige talenten en veel eredivisie-ervaring nog wedstrijden gaat verliezen.

Het hoogst haalbare lijkt nu de tweede plek. Daarmee voldoet heren 1 nog steeds aan het voor de competitie gestelde doel van een plek in de top drie. De eerste stap daarnaar toe is gezet. Woensdag werd met 3-1 gewonnen in Den Dungen van Donki Sjot. Zaterdagavond (20.30 uur, T Kwadraat) kan die tweede plek al zo goed als veiliggesteld worden. Nummer 3 Zaanstad, dat vijf punten achterstaat, komt op bezoek. In Zaandam werd in de eerste competitiehelft met 3-2 gewonnen. Het belooft een spannende pot te worden: we gaan het zien.

Archieffoto: Eddy Raaijmakers (9) en Joeri Polman blokkeren tegen Zaanstad