Ook in de return van de topper tegen Sliedrecht Sport 2 lukte het heren 1 niet om te winnen. Het werd een stuk spannender dan twee weken geleden in Sliedrecht, maar uiteindelijk won Sliedrecht met 3-1 (25-15, 21-25, 24-26 en 22-25). Helaas werden in de 3de set twee setpoints niet voldoende om die set binnen te halen, mede door een sterke servicereeks van good old Michael van Leeuwe. Coach Renzo Borrani: “We hebben zaterdag in de wedstrijd laten zien dat we gelijkwaardig zijn aan Sliedrecht, maar maken het niet af in de 3e set en nu moeten we ruiterlijk toegeven dat Sliedrecht de terechte kampioen gaat worden. Ondanks het feit dat de bond besloten heeft dat er geen kampioenen worden aangewezen dit seizoen. Wat een onzin dat besluit voor wat betreft onze competitie: Sliedrecht 2 is de terechte kampioen in onze topdivisie. Wat rest voor ons is de tweede plaats vasthouden. Daarmee halen we het voor de competitie gestelde doel. Onze eerste opdracht is dus de volgende wedstrijden winnen: morgen in Den Dungen van Donki Sjot (De Misse, 19.30 uur, red.) en komende zaterdag van nummer 3 Zaanstad (T Kwadraat, 20.30 uur, red.) Als dat lukt zetten we een grote stap naar de tweede plaats.”

Renzo begon met Rogier Raemaekers (sv), Niels van Son en Joeri Polman (pl), Tim van den Bergh en Eddy Raaijmakers (mid), Gijs Moonen (dia) en Tom Chermin (lib) in de basis. De eerste set nam heren 1 direct een grote voorsprong, met name door veel servicedruk de veelvuldig scoren van Joeri en Niels. Sliedrecht kon die kloof niet gedicht krijgen: 25-15.

In de tweede set herpakte Sliedrecht zich. Heren 1 -met dezelfde basis- kon geen vat krijgen op de veel scorende middens van Sliedrecht. En ook Youri Ebbelaar onderscheidde zich door vanaf de buitenkant geregeld over het blok te slaan. Vanaf 13-19 lukte het heren 1 om nog wat dichterbij te komen, maar de set ging met 25-21 naar Sliedrecht.

De 3de set had heren 1 steeds de overhand, met name door een uitstekend spelende Joeri Polman (foto, nummer 6). Maar vanaf 18-12 schakelde Sliedrecht opnieuw een tandje bij en naderde tot 24-22. Twee kansen om de set binnen te halen met een side-out dus. Maar dat lukte helaas niet.  De vierde set probeerde heren 1 nog wel het tij te keren, maar Sliedrecht hield de druk er vol op en won met 25-22.

Verslag: Leon de Leijer
Foto: Bo Bakker