Bij koploper Sliedrecht Sport 2 leed heren 1 de eerste nederlaag van het seizoen.  De mannen van coach Frank Vlot wonnen met 3-0. De eerste set kon nog twee kanten op, maar die won Sliedrecht uiteindelijk met 25-23. In set 2 en 3 zat winst voor heren 1 er geen moment in. Coach Renzo Borrani: “We wisten vooraf dat we top moesten spelen om vandaag te winnen van een ijzersterk topdivisieteam. Sliedrecht is een prima mix van oudere spelers met eredivisie-ervaring en jonge talenten. Helaas hebben we niet op de top van ons kunnen gespeeld. Op de winst van Sliedrecht valt dan ook niets af te dingen. Wellicht was het anders gelopen als het dubbeltje in de eerste set onze kant op was gevallen, maar dat zullen we nooit weten. Wat rest is een herkansing over twee weken in Tilburg. Dan zullen we met 3-0 of 3-1 moeten winnen, anders denk ik dat de competitie gespeeld is. Dan is waarschijnlijk de tweede plaats het hoogst haalbare. Dat zie ik overigens als een topprestatie, zeker gezien het vele blessureleed dat we hebben gehad.”

Renzo en Martijn Musters begonnen met Rogier Raemaekers (sv), Niels van Son en Joeri Polman (pl), Thijs Princen en Eddy Raaijmakers (mid), Gijs Moonen (dia) en Yannick Knechten in de basis. In het begin sloeg Sliedrecht een gat van 4 punten. Maar een sterke servicebeurt van Gijs en een paar fraaie scores van Joeri brachten Tilburg weer langszij. Vanaf 12-12 was het gat nooit meer dan twee punten. Uiteindelijk won Sliedrecht met 25-23.

Set 2 werd begonnen met dezelfde basis en ging aanvankelijk gelijk op. Maar geleidelijk aan kreeg Sliedrecht de overhand, zowel door eigen foutjes als door de veel scorende Gerard Baan en Jouri Ebbelaar. Heren 1 kreeg geen vat op dit duo. Renzo probeerde nog via time outs en wissels het tij te keren, maar dat lukte niet. Vanaf 19-19 maakte Sliedrecht de set af met 25-20. In de 3de set leek heren 1 zich te herpakken en nam een kleine voorsprong van 10-8. In een servicebeurt werd die omgebogen in een 10-12 achterstand. Daarna ebde het vertrouwen weg bij heren 1 en won Sliedrecht opnieuw met 25-20.

Over twee weken (5 maart, 18.00 uur, sporthal Dongewijk) staat de herkansing in Tilburg op het programma. Dan is het zoals Renzo al aangaf erop of eronder. Hopelijk lukt het heren 1 om de competitie spannend te houden.