TILBURG – Oei, wat waren ze dichtbij de volgende bekerronde. En hoe zuur is het dan als het uiteindelijk niet lukt. Het matchpoint in de vierde set tegen VCN D2 werd niet verzilverd: 2-3 (21-25, 25-14, 25-21, 25-27, 11-15).
Die vierde set was cruciaal. Nadat Volley Tilburg, in de aflopende lockdown eindelijk weer eens spelend in het eigen T-Kwadraat, in de eerste set de winst nog verspeelde (na een 16-10 voorsprong) en overtuigend de tweede en derde set pakte, was de ploeg na een spectaculaire inhaalrace op 25-24 terechtgekomen. De inhaalrace was nodig omdat de thuisploeg halfweg de set, door slordig eigen spel, tegen een 11-19 achterstand aan keek. Langzaam maar zeker kroop de Brabantse ploeg dichterbij.

Bij 24-24 was er weer alles mogelijk.

Coach Edward van Erp bracht op die stand paser-loper Zoë Korstanje voor de blokkering in het veld voor spelverdeelster Maureen Pennings. Een briljante zet. Korstanje blokkeerde: 25-24. Maar bij het volgende punt stond Pennings nog steeds aan de kant en moest iemand anders de set-up geven. Die werd prompt afgefloten op een technische fout. Weg voorsprong. VCN rook bloed. Weg set en weg bekerwinst. In set vijf was het nog wel spannend. Tilburg draaide van kant met een 8-6 voorsprong. Maar het werd 10-10 en uiteindelijk 11-15.

Tilburg verdiende meer, maar kreeg het niet.

Erg dat er niet gewonnen werd? Nee. De volgende tegenstander in het bekertoernooi zou eredivisietopper Apollo 8 zijn geweest. Een schier onmogelijke opgave daar een positief resultaat tegen neer te zetten.
De wedstrijd was vooral lekker om na een (te) lange periode van niet kunnen volleyballen en een (te) korte voorbereiding weer een soort van oefenpotje te kunnen spelen. Aanvallend was de ploeg lekker op dreef, verdedigend en passend ging het meer dan behoorlijk, waardoor er veel variatie in de aanvallen was.

Komende zaterdag staat namelijk al de belangrijke competitiewedstrijd tegen Thor op het programma. Van belang in de strijd tegen lijfsbehoud in de topdivisie. Het tegen VCN D2 bij vlagen vertoonde spel biedt de burger moed. Komende week de slordigheden, die eind eerste set en begin vierde set te zien waren, weg te poetsen. Op weg naar een mooi tweede helft van de competitie. Hopelijk weer mèt publiek.