Volley Tilburg blijft ongeslagen, levert wel een punt in   

Bij nummer 4 Inter Rijswijk leek heren 1 op de eerste nederlaag van het seizoen af te stevenen. Maar zover kwam het niet. Heren 1 rechtte op tijd de rug en won na een 2-1 achterstand alsnog met 2-3 (23-25, 26-24, 25-21, 17-25 en 8-15).  “De eerste set wonnen we nog moeizaam”, zegt coach Renzo Borrani. ”Maar in set 2 en 3 verloren we de controle over de wedstrijd. Rijswijk ontwikkelde veel servicedruk waar we onvoldoende antwoord op hadden. Gelukkig nam die servicedruk in set 4 en 5 af, waardoor we die sets ruim konden winnen. We zijn dus in ieder geval tot de coronastop ongeslagen gebleven en moeten nu in de achtervolging op Sliedrecht. We liggen op koers om onze doelstelling (top3 klassering-red.) te realiseren. Hopelijk kunnen we dit keer het seizoen wel afmaken en ergens in januari weer volleyballen. Liefst met publiek natuurlijk. ”

Renzo en Martijn Musters begonnen met de vertrouwde basis Rogier Raemaekers (sv), Niels van Son en Joeri Polman (pl), Tim van den Berg en Eddy Raaijmakers (mid), Gijs Moonen (dia) en Tom Chermin. De eerste set bleef voortdurend in evenwicht, nooit was er een voorsprong van meer dan twee punten. Op 22-24 was er een lange rally, die door Inter Rijswijk gewonnen werd. Maar uiteindelijk blokte Eddy het beslissende punt binnen. De tweede set verliep identiek, maar dit keer wisten de mannen van coach van Yperen de set met 26-24 te winnen, mede door twee aanvallende fouten van heren 1 in de slotfase.

Set 3 kende een grillig verloop. Tim serveerde heren 1 naar een 5-1 voorsprong, maar Rijswijks nummer 15 serveerde zijn team in een beurt naar een 7-5 voorsprong. Renzo en Martijn namen twee time outs en wisselden (Lucas Vermeulen voor Rogier en Thijs Princen voor Eddy) maar niets hielp. Rijswijk gaf de voorsprong niet meer uit handen en won met 25-21.

In de vierde set serveerde Joeri heren 1 naar een voorsprong van drie punten. Die voorsprong werd gestaag uitgebouwd door sterk serveren van Gijs (2 aces achter elkaar) en blokkeren van onder andere Rogier. Op 20-10 kwam Rorik Versters nog in het veld voor Gijs. Hij smashte heren 1 naar het setpunt, waarna Niels het beslissende punt binnen sloeg. Set 5 hield heren 1 vanaf 9-7  blokkerend zowat alles tegen, onder andere met een eenmans killblok van Joeri. Op 14 -7 lukte het Rijswijk eindelijk een side out te maken, waarna een netservice heren 1 het winnende punt bezorgde.

Hopelijk tot een volgend verslag in januari.