Zaterdag speelde Volley Tilburg Heren 1 voor een lege T kwadraat de thuiswedstrijd tegen Peelpush. Het werd geheel in lijn met de ranglijst in de topdivisie een 3-0 overwinning. Coach Martijn Musters: “De eerste twee sets kon Peelpush nog in de buurt blijven, maar in set 3 wonnen we met meer overtuiging. Lucas Vermeulen deed op spelverdeling prima als stand-in voor Rogier Raemakers, onder andere door een paar fraaie doortikballen. Maar de grootste winst was de rentree op mid van de langdurig geblesseerde Thijs Princen, die speelde in plaats van Tim van den Berg. Weer een blessure minder en dus meer mogelijkheden om te wisselen. Een enorme domper waren de lege tribunes. Hopelijk is dat snel voorbij.” Martijn is kind van de club en heeft als bijnaam Tosti Tinus omdat hij na de wedstrijd altijd tosti’s eet.

Martijn en Renzo Borrani begonnen met Lucas (sv), Niels van Son en Joeri Polman (pl), Thijs Princen en Eddy Raaijmakers (mid), captain Gijs Moonen (dia) en Tom Chermin (lib). De eerste set gingen de mannen van Mat Feijen nog voor een stunt tegen het team waarin een aantal ex-Peelpushspelers volleyballen. Tot halverwege ging het gelijk op. Uiteindelijk sloeg heren 1 een gaatje door goed te blokkeren en kon Joeri het laatste punt binnen smashen (25-21).

In het begin van de tweede set nam Peelpush een 3-0 en 5-1 voorsprong omdat heren 1 veel fouten maakte. Martijn en Renzo namen een time-out en kregen het team weer op scherp. Heren 1 kwam langszij en nam opnieuw door goed te serveren een ruime voorsprong. De dubbele wissel (Rogier voor Gijs en Rorik Vesters voor Lucas) droeg daar zeker aan bij. Rorik sloeg zowat alle ballen binnen. Het was opnieuw Joeri die het laatste punt maakte (25-19).

Set 3 was zeker in het begin de Thijs Princenshow. Hij zorgde direct voor de side-out via een harde klap en zorgde ervoor dat Niels nog vier keer kon serveren, door nog een geweldige smash en drie kill-blocks met Gijs en Joeri. Het verzet van Peelpush was daarmee definitief gebroken. Eddy blokkeerde het laatste punt binnen (25-11). Volgende week volgt de lastige uitwedstrijd tegen nummer 4 van de ranglijst Inter Rijswijk. Dan zal heren 1 vol aan de bak moeten om ongeslagen te blijven.