Dankzij een nieuwe 3-0 overwinning in Utrecht bij staartploeg USV Protos  Volley Tilburg heren 1 zonder puntverlies koploper in de topdivisie B. Ondanks dat de Utrechtse studenten in geen enkele set 20 punten behaalden (16-25,19-25 en 19-25) en dus in geen enkele set zicht had op een stunt was het verre van het beste optreden van heren 1. Coach Renzo Borrani: “Het was deze wedstrijd moeilijk om de concentratie vast te houden. We speelden slordig en rommelig volleybal en verzuimden telkens om een fanatiek strijdende tegenstander direct onder druk en op achterstand te zetten. In de beginfase van iedere set heb ik een time-out aan moeten vragen om het team weer op scherp te zetten. Gelukkig zijn we geen moment in gevaar geweest en konden de drie punten in de tas mee naar Tilburg.”

Renzo en mede-coach Martijn Musters begonnen met Rogier Raemaekers (sv), Niels van Son en Joeri Polman (pl), Tim van den Berg en Eddy Raaijmakers (mid), Gijs Moonen (dia) en Tom Chermin. De eerste set kon Protos tot de 11 in het spoor van heren 1 blijven. Daarna was het erop en erover. Yannick Knechten kwam nog even voor de pass en de verdediging Niels (die goed aangespeeld door Rogier weer de nodige punten binnenhakte) in het veld en de veel gebruikte dubbele wissel (Rorick Vesters voor Rogier en Lucas Vermeulen voor Gijs) werd toegepast. Met als resultaat de 16-25 setwinst.

Set 2 en 3 waren zowat een kopie van de eerste set. Protos kon in de beginfase aardig meekomen, maar tegen het eind van de sets bleek het kwaliteitsverschil niet gecompenseerd te kunnen worden door keihard te knokken voor ieder punt. Het werd twee keer 19-25. In de derde set gebeurde dat onder andere door een fraaie servicereeks met twee aces van Thijs Princen. De van een blessure herstelde Thijs kwam in set 3 in het veld voor Tim.

Komende zaterdag staat er voor heren 1 geen wedstrijd op het programma. De competitie wordt vervolg op 13 november in en tegen Zaanstad, de huidige nummer 3 van de ranglijst.

Foto: Niels (nr 5) had het naar zijn zin in Utrecht