Zaterdag speelde Volley Tilburg Heren 1 de derby van Brabant tegen Donki Sjot. In het verleden waren dat enerverende wedstrijden die vaak door Donki Sjot winnend afgesloten werden. Maar zaterdag was dat anders. In de eigen T Kwadraat was voor een volle tribune heren 1 simpelweg te sterk voor de mannen uit Den Dungen. Opnieuw werd het vrij eenvoudig 3-0 (25-21, 25-13 en 25-20). Dat betekent de derde 3-0 overwinning op rij. Uiteraard blijft heren 1 daarmee de ranglijst in de topdivisie aanvoeren, met 1 punt voorsprong op Sliedrecht 2, dat de kraker tegen Inter Rijswijk eenvoudig wist te winnen. Over twee weken zal heren 1 in Utrecht tegen Protos de zegereeks willen voortzetten.

Martijn Musters en Renzo Borrani  begonnen met Rogier Raemaekers (sv), Niels van Son en Joeri Polman (pl), Tim van den Berg en Eddy Raaijmakers (mid), captain Gijs Moonen (dia) en Tom Chermin (lib). De eerste set ging heren 1 door een mooie servicereeks fel van start en kwam met 4-0 voor. Donki Sjot knokte terug en stond tot halverwege de set steeds een punt achter. In de slotfase drukte heren 1 door, mede door een sterke servicebeurt van Eddy. Joeri hamerde het laatste punt binnen.

In de tweede set werden de mannen van John van Zelderen direct onder druk gezet. De service liep uitstekend, en heren 1 had ook de blokkering en verdediging op orde. Enkele time outs en wissels van van Zelderen mochten niet baten. Niels maakte het laatste punt. In set 3 nam Donki Sjot een 7-4 voorsprong. Reden voor Martijn en Renzo om een time out te nemen om het team weer op scherp te krijgen. Dat lukte: als snel was het erop en erover en werd de set met 25-20 binnen gehengeld.

Martijn: “Opnieuw waren Renzo en ik zeer tevreden over ons spel. We hielden Donki Sjot op het begin van de derde set na voortdurend onder druk. Het hele team draaide goed, maar ik wil toch even Tim, Niels en Tom apart vermelden. Tim vanwege een aantal kill-bloks, Niels voor een tiental uitgekiende tactische ballen die allemaal een punt opleverden en Tom omdat hij als libero weer een uitstekende wedstrijd speelde met een aantal prachtige verdedigende acties.  Over twee weken gaan we er in Utrecht weer volle bak tegenaan om opnieuw drie punten mee naar Tilburg te nemen.”

Verslag: Leon de Leijer
Foto: Ruud Westland