Ondanks nieuw blessureleed heeft Volley Tilburg heren 1 de goede seizoenstart een uitstekend vervolg gegeven in Haarlem. Binnen een uur werd afgelopen zaterdag afgerekend met Spaarnestad (12-25, 16-25 en 14-25). Het was de vierde ‘driepunter’ op rij en heren 1 blijft daarmee alleen koploper in de topdivisie. Door een nieuwe blessure van Gijs Moonen en een niet geheel fitte Eddy Raaijmakers moest zelfs een beroep gedaan worden op oproepkrachten. Zo speelde assistent-trainer Dennis Gelissen van dames 1 de hele wedstrijd als libero en werd ‘oudgediende’ Erik van der Weegen (50) uit heren 2 meegenomen voor achter de hand. Erik kon in de 3de set zijn debuut maken in de topdivisie.

Renzo Borrani en mede-coach Martijn Musters begonnen met Rogier Raemaekers (sv), Niels van Son en Joeri Polman (pl), Tim van den Berg en Eddy Raaijmakers (mid), Rorik Vesters (dia) en Dennis Gelissen. De vaste libero Tom Chermin werd achter de hand gehouden om eventueel als aanvaller ingezet te kunnen worden.

Renzo: “We waren op alle fronten beter dan Spaarnestad, dat er geen moment in slaagde om onder onze servicedruk uit te komen. Rorik verving Gijs prima, Dennis deed het uitstekend als libero en in de 3de set konden Martijn en ik zelfs Erik enige speeltijd geven. Het is mooi om te zien dat we -misschien wel door alle tegenslag – groeien, zowel als hecht collectief maar zeker ook op volleybalgebied. Man of the match was dit keer Niels.”

Komende zaterdag staat in T Kwadraat een klassieker op het programma, als onze provinciegenoten van Donki Sjot naar Tilburg komen. De mannen uit Den Dungen, met voormalige VT-ers Niki Samardzic en Daan Smulders in de gelederen, wonnen vorige week ook en zijn inmiddels opgeklommen naar de vijfde plek op de ranglijst. Dé derby van Brabant is uiteraard altijd een bijzondere pot met de nodige spanning. Donki Sjot zal er alles aan doen het gat met heren 1 kleiner te maken, terwijl heren 1 kost wat kost koploper wil blijven.