Zaterdag speelde Volley Tilburg Heren 1 de eerste thuiswedstrijd in T Kwadraat. Voor een volle tribune won heren 1 voor de derde keer op rij. Nu was het een maatje te groot voor VV Utrecht. Het werd 3-0 (25-17, 25-18 en 25-23). Trainer Martijn Musters: “Ondanks de nodige blessures blijven we tot nu toe steeds winnen. Er staat een hecht team dat knokt voor ieder punt. Dat is mooi om te zien. “ Door puntenverlies van Zaanstad en Inter Rijswijk is heren 1 nu alleen koploper in de topdivisie.

Martijn en Renzo Borrani  begonnen met Rogier Raemaekers (sv), Niels van Son en Joeri Polman (pl), Tim van den Berg en Eddy Raaijmakers (mid), captain Gijs Moonen (dia) en Tom Chermin (lib). Vanaf het eerste punt werd Utrecht direct onder druk gezet. Met name Tim en Gijs zorgden met een fraaie servicereeks direct voor een gat. Martijn: “Ook blokkerend waren we vandaag top. Ik heb zowat tien kill-blocks geteld in de eerste twee sets. Daardoor had Utrecht ook grote moeite met de side-out.” De tweede set werd hetzelfde zestal het veld in gestuurd. Die set verliep vrijwel identiek aan de eerste set.

De derde set was er sprake van enige verslapping. Aanvankelijk kon VV Utrecht heren 1 bijbenen en in het tweede deel van de set kwamen de mannen uit de Domstad zelfs vijf punten voor (15-20). Martijn en Renzo moesten een time out nemen en wisselden Gijs voor Lucas Vermeulen en Rorik Vesters voor Rogier. Eddy bracht heren 1 met zijn service terug tot 18-20. Daarna kende de wedstrijd een spannend slot, waarbij Utrecht steeds een kleine voorsprong had. Op 22-23 bracht Joeri heren 1 weer langszij en kwam Lucas voor Tim in het veld voor de service. Dat bleek een gouden wissel: Lucas bezorgde heren 1 met twee fraaie services de 25-23 setwinst.

Martijn: “Die derde set heeft duidelijk gemaakt dat we vol voor elk punt moeten gaan en niet kunnen verslappen als we willen blijven winnen. We gaan er alles aan doen om onze zegereeks voort te zetten. Te beginnen volgende week in Haarlem tegen Spaarnestad, en vervolgens op 16 oktober thuis. Dan spelen we de derby tegen ‘buurman’ Donki Sjot. Hopelijk kunnen we dan weer een beroep doen op de geblesseerden Thijs Princen en Yannick Knechten.”