Zaterdagavond in T-Kwadraat. Te lief, te braaf, te weinig lef, te weinig bravoure, niet brutaal genoeg, te gelaten, te….. vul maar in. Kortom het damesteam heeft, om dit seizoen in de topdivisie te gaan overleven, een flink pot peper nodig. In én naast het veld. Neem de vocale kwaliteiten. Als de speelsters aan de kant braaf het Tilbuuurg, Tilbuuuug, inzetten, bliezen de wisselspeelsters van Ledûb daar met hun Leduuub, Leduuub met meer decibellen overheen.

En zo was het ook ín het veld. In set 1 was het tot 9-9 een puntje-puntje-wedstrijd. Maar als je als team negen servicefouten in één set maakt, waar je tegenstander geen enkele keer fout serveert, dan houdt het een keer op. En dat was bij 18-25.

In set 2 waren er kansen. Op een mooie servicereeks (het kan dus wel) liep de thuisploeg weg naar een comfortabele 10-4 voorsprong. Maar via 15-11 werd het 15-15. De twee teams waren op dat moment aan elkaar gewaagd en het werd 24-24. Tilburg had echter bij 18-17 al alle zes wisselmogelijkheden opgesnoept en dat brak op. Nadat Ledûb verzuimd had het eerste setpunt te verzilveren, maakten de bezoekers die fout niet nog een keer: 24-26.

En wat er vervolgens in set 3 allemaal misging. Daar moet nog maar eens goed naar gekeken worden. Kansloos tegen de ontketende Budelse angstgegner van Tilburg. Via 3-9, werd het 5-15 en 5-20. De paar wissels aan het einde van de al verloren set waren voor de statistieken: 11-25.
Snel vergeten, uithuilen, misschien een paar keer vloeken en opnieuw beginnen. Zaterdag staat immers al weer de trip naar Bergambacht op het programma. Daar wordt het topdivisiekelderduel tegen Thor gespeeld. Waar Tilburg als nummer 10 slechts 1 schamel puntje heeft, staat Thor als nummer 11 na nederlagen tegen Sliedrecht 2, Vollingo en VCN 2 op de ranglijst nog op de hatelijke 0.

Publiek dat meegaat om te helpen de ploeg dan van wat peper te voorzien: de wedstrijd in sporthal De Waard begint om 19.30 uur.