Heren 1 is de competitie 2021-2022 uitstekend begonnen. In Veenendaal kwam VCV er niet aan te pas. Met telkens een ruim verschil werd een 3-0 zege behaald (17-25, 15-25 en 12-25). Trainer Renzo Borrani: “Ik ben trots op mijn mannen. Ondanks de nodige blessures (de midspelers Thijs Princen en Thomas van de Ven -langdurig geblesseerd- en libero Yannick Knechten ontbraken) hebben we met een smalle basis een uitstekende wedstrijd gespeeld. Dit smaakt naar meer en sterkt ons in de ambitie om in de top drie te eindigen.”

Renzo en co-coach Martijn Musters begonnen met Rogier Raemaekers (sv), Niels van Son en Joeri Polman (pl), nieuweling Tim van den Berg en Eddy Raaijmakers (mid), captain Gijs Moonen (dia) en Tom Chermin (lib). De eerste set was heren 1 nog wat slordig in de side out, maar verdedigend en blokkerend liep het uitstekend. De meeste, vaak lange, rally’s werden winnend afgesloten. Dat leidde tot een duidelijke 25-17 setwinst.

De tweede set bleef VCV in het spoor van heren 1, ondanks dat de side-out beter liep. Dat veranderde toen Lucas Vermeulen in het veld kwam voor een geweldige servicebeurt van zes punten. Vanaf dat moment ging het crescendo met heren 1 en werd ook deze set ruim gewonnen (25-15).

In set 3 verslapte heren 1 niet en had VCV zich al bij een kansloze nederlaag neergelegd. Er was geen vuiltje meer aan de lucht en met 25-12 werd ook deze set binnengehaald. Renzo:  “Het hele team speelde een uitstekende wedstrijd, ook nieuweling Tim. Man of the match was wat mij betreft Joeri, die zowel verdedigend, blokkerend, serverend als aanvallend prima speelde. Daarbij moet gezegd dat hij ook uitstekend werd aangespeeld door Rogier. Hopelijk kunnen we deze lijn volgende week in Oostzaan tegen Compaen voortzetten. “

(Archief)foto Norbert Jansen: ‘Joeri Polman van achter de 3 meter’