Ondanks een flitsend begin kon Volley Tilburg heren 1 niet met de volle buit uit Sliedrecht vertrekken. De ploeg van coaches Renzo Borrani en Martijn Musters zag Sliedrecht heren 2 na een 2-0 voorsprong langszij komen en kon het karwei pas in de vijfde set afmaken. De setstanden: 25-20, 25-10 , 19-25, 21-25 en 15-10.

Renzo, die geen beroep kon doen op de geblesseerden Tom Chermin en Dursley Rimon, stuurde de eerste set Rogier Raemaekers (sv), Gijs Moonen en Joeri Polman (pl), Sven de Roos en Eddy Raaijmakers (mid), captain Rens Kroeze (dia) en Yannick Knechten (lib) het veld in. In deze set lieten beide teams zien na de lange pauze zin te hebben in de nieuwe competitie. De teams gingen gelijk op, maar onder aanvoering van Joeri nam heren 1 het initiatief. Dat resulteerde in een 25-20 setwinst. Set 2 begon de ploeg ongewijzigd. Gijs zorgde met een geweldige servicebeurt voor een 11-0 voorsprong en al vroeg in de set voor een 2de time-out van Sliedrecht. Uiteindelijk lukte het die voorsprong vast te houden en zelfs iets uit te bouwen: 25-10.

Gijs, licht geblesseerd geraakt in set 2, moest halverwege set 3 gewisseld worden en werd vervangen door nieuwkomer Niels van Son. Sliedrecht nam nu een ruime voorsprong omdat de servicedruk van heren 1 afnam en de foutenlast steeg. Kortom, wat je wat vaak ziet na zo’n ruime setwinst, toch enige gebrek aan scherpte. In de slotfase probeerde Renzo het tij nog te keren door Thijs Princen in te brengen voor Rens. Heren 1 kwam wel wat dichterbij maar Sliedrecht sleepte die set binnen en hield zicht op een of meer punten.

Set 4 keerde Rens terug in de basis en bleef Niels staan. Tot halverwege de set was er nooit sprake van een voorsprong die er toe deed voor een van de teams. Omdat de passing van heren 1 wegviel moest de ploeg meer knokken. Ook speelde Sliedrecht meer door het midden wat voor hen goed uitpakte. Halverwege verving Thomas van de Ven om de blokkering te versterken Sven. Thomas begon met een mooie servicereeks waardoor heren 1 een punt of drie voorkwam. Maar uiteindelijk trok Sliedrecht toch aan het langste eind, mede omdat heren 1 te veel bezig was met de stand.

Set 5 bleef Thomas in de basis en toonde heren 1 karakter en begon weer op een goed niveau te spelen.  Die set werd uiteindelijk ruim met 15-10 gewonnen. Kortom: de eerste punten zijn binnen met bij vlagen een hoog niveau tegen een vechtlustige tegenstander van prima topdivisiekwaliteit. Toch ging heren 1 enigszins teleurgesteld terug naar Tilburg, omdat de ploeg het gevoel had dat er meer had ingezeten.

Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen VELO, een tegenstander waarvan helemaal niets bekend is behalve dat deze nieuwkomer uit Wateringen de debuutwedstrijd op topdivisieniveau verloor met 3-0 van Zaanstad.  Uiteraard gaat heren 1 dan (om 20.00 uur in T-Kwadraat) op jacht naar een nieuwe zege.

Foto: Niels van Son serveert in De Basis