Op een 0-2 voorsprong komen en dan alsnog verliezen. Het overkwam Volley Tilburg Dames 1 in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen: 3-2.

In Capelle aan den IJssel kwamen de Tilburgse meiden, die in de Topdivisie debuteren, goed uit de startblokken en leek het er op dat de ploeg verder ging waar het vorig seizoen, voor de corona-stop, was geëindigd: met winnen. De eerste set werd gedomineerd. Tilburg startte de wedstrijd met Tess Bekkering, die terugkeerde in de hal waar ze vorig seizoen nog speelde, Kim van den Boorn, Paula Schellekens, Loni Wissink, Lotte den Exter, Finke van der Markt en Floor van den Nieuwenhof.

Bij 4-9 werd VCN-2 al in een time out gedwongen. Dat ontregelde Tilburg niet bepaald. Via 11-20 werd het 15-25. In set twee begon het spel van Tilburg al te haperen. Wel was er bijna de hele tijd een voorsprong. VCN-2 kwam wel op 18-18. Daniëlle Stiekema werd er in gebracht voor Van den Boorn terwijl Anneloes Blaeser en Aukje van Loon met de dubbele wissel Wissink en Bekkering vervingen.

Uiteindelijk werd mede door een blok van Den Exter en een ace van Van den Boorn de set met 20-25 binnengehaald.

Wie dacht dat de derde set de laatste zou worden, had zich vergist. Op 3-2 kwam Tilburg voor het eerst in de wedstrijd op achterstand. VCN had de stofzuiger uit de kast gehaald en hield de vloer keurig schoon. De opgelopen 11-5 achterstand werd ingelopen naar 12-11. Nog steeds op achterstand, maar normaal wel het moment voor, zoals in de wielersport wordt gezegd, ‘erop en erover’. Maar dat gebeurde niet. De spreekwoordelijke trekker werd niet overgehaald. VCN-2 bleef aan de goede kant van de score: 25-22.  De thuisploeg zag vervolgens een met zichzelf worstelend Volley Tilburg en profiteerde daarvan. Wat het coachingsduo Dirk Sparidans en Dennis Gelissen ook probeerde, niets lukte meer. Via 25-20 en 15-8 ging de winst terecht naar VCN-2.  Na een speelronde staat Volley Tilburg, voor wat het waard is, op de zesde plaats in de Topdivisie B.

Ook komende zaterdag speelt Volley Tilburg een uitwedstrijd. Dan gaat de ploeg op bezoek bij PDK Huizen (18.00 uur) dat gisteren met 3-2 van Rivo Rijssen won.