Volley Tilburg heren 1 heeft de afgelopen weken de nodige oefenpotjes gespeeld tegen topdivisietegenstanders ter voorbereiding op het komende seizoen. Ondanks dat het team door blessures en andere verplichtingen niet een keer compleet was werden de meeste wedstrijden gewonnen. Dursley Rimon (knie) en Tom Chermin (pols) hebben de hele voorbereiding gemist, maar ook Sven de Roos, Lucas Vermeulen en Joeri Polman ontbraken
bij een of meerdere wedstrijden.

De voorbereiding begon op 22 augustus in Nijmegen. Daar werd gewonnen van Peelpush en Vocasa 2, dat nog wel een set wist te winnen. Het opwarmingstoernooi in de eigen T-Kwadraat van 29 augustus verliep ronduit teleurstellend. Sven de Roos moest toen toekijken hoe zijn collega’s zowel van HLB van Daal als van Compaen met 2-1 verloren. Een wijze les voor heren 1, want juist van verliespartijen kun je veel leren. Dat bleek ook in het vervolg van de voorbereiding. Een week later vertrok heren 1 in de vroege ochtend naar Groningen, waar in Bedum gespeeld werd tegen Dio Bedum en het Utrechtse Protos. In het hoge noorden wist heren 1 zich knap te herstellen van de teleurstelling in Tilburg. Beide wedstrijden werden met 4-0 gewonnen. Afgelopen zaterdag ontbraken Joeri en Lucas in Sliedrecht, waar gespeeld werd tegen de plaatselijke heren 2. Die wedstrijd werd na een 3-1 tussenstand gewonnen met 3-2.

Overigens was met uitzondering van de driekamp in Nijmegen ook de staf niet compleet. Coach Martijn Musters ontbrak omdat hij in die periode vader is geworden. Coach Renzo Borrani werd daarom geassisteerd door Marijn Kessels en de geblesseerde Tom.
Competitie start in Sliedrecht komende zaterdag gaat het voor het eerst om het ecchie, opnieuw in en tegen het tweede team van Sliedrecht om half drie in sporthal de Basis. De oefenwedstrijd van zaterdag heeft wel duidelijk gemaakt dat dat een lastige wedstrijd gaat worden. Sliedrecht heeft met name
op het midden spelers met eredivisie-ervaring. Gelukkig is Joeri komende zaterdag wel weer van de partij. En hopelijk zijn Dursley en Tom op korte termijn ook weer inzetbaar. Dat zal zeker helpen om de ambities van het komende seizen, een plek in de bovenste helft van het linkerrijtje waar te maken. De eerste thuiswedstrijd is 26 september, als nieuwkomer Velo op bezoek komt. Die wedstrijd in T Kwadraat om 20.00 uur kan de trouwe supportersschare met inachtneming van de corona-bepalingen kennis maken met het nieuwe heren 1.

Foto: Tom Chermin vorig seizoen blokkerend tegen HLB van Daal. Uiterst links op de foto Dursley Rimon, die dit jaar overstapte van HLB.