Volley Tilburg heren 1 heeft de selectie voor komend seizoen helemaal rond. De afgelopen periode waarin het qua volleybalactiviteiten rustig was, is door Renzo Borrani en Martijn Musters gebruikt om de selectie helemaal definitief te maken. Een proces dat zij gelukkig tijdig gestart waren en dus weinig hinder hebben ervaren van het niet kunnen meetrainen in de huidige crisistijd. Trainers Renzo en Martijn, die volgend jaar opnieuw ondersteund worden door manager Werner de Cort, hebben komend seizoen de beschikking over een selectie van dertien spelers. De volgende nieuwelingen zijn vastgelegd: Dursley Rimon, Joeri Polman, Niels van Son en Eddy Raaijmakers.

Dursley Rimon (29) keert terug op het oude nest. Hij begon zijn carrière bij Volley Tilburg, maar speelde daarna voor VC Goirle, Peelpush en HLB van Daal. Van die laatste club maakt hij als midden de overstap naar heren 1. Nieuw op mid is ook Eddy Raaijmakers (27), die de overstap maakt van Peelpush. Dursley en Eddy, die eerder al samen kampioen werden in de topdivisie bij Peelpush, zullen de concurrente aangaan met twee youngsters die ook vorig jaar in heren 1 speelden, te weten Thomas van de Ven en Sven de Roos.

Met Joeri Polman en Niels van Son zijn er twee nieuwe passer/lopers aangetrokken. Ook Joeri (27) keert terug in Tilburg, waar hij enige jaren speelde bij STV en destijds als  spelverdeler in de top van de eredivisie actief was. Joeri komt over van Tectum Achel, waar hij op de passer/loperpositie uitkwam in de Belgische eredivisie. Niels (22) komt over van Volley Antwerpen, dat het kampioenschap binnensleepte in de Belgische nationale 1. Joeri en Niels gaan concurreren met Gijs Moonen.

De diagonaalpositie wordt net als vorig jaar ingevuld door aanvoerder Rens Kroeze. Hij krijgt concurrentie van Thijs Princen, die vorig jaar zowel op als passer/loper als op mid inzetbaar was en die nu als dia voor een plek in de basis gaat knokken. De spelverdeling is net als vorig seizoen in handen van Rogier Raemakers en Lucas Vermeulen. Als libero gaan spelen Tom Chermin en Yannick Knechten. Al met al een volwaardige topdivisieselectie met wie Renzo en Martijn mikken op de bovenste plekken in de topdivisie.

Bijschrift foto: “Dursley Rimon in actie tegen Volley Tilburg (archieffoto Frank Laracker)”