Voor de derde keer dit seizoen is heren 1 er niet in geslaagd te winnen van AVV Keistad uit Amersfoort. Afgelopen zaterdag was ook in T Kwadraat, na eerdere verliespartijen voor de competitie en beker, Keistad een maatje te groot. Het werd vrij afgetekend 0-3 (16-25, 20-25 en 23-25). Met deze zege zippen de Amersfoorters over Reflex heen naar plek 2, heren 1 zakt een plaatsje naar plek 9. De afstand van de degradatieplekken 11 en 12 is intact gebleven.

Renzo Borrani, dit keer geassisteerd door de geblesseerde Marijn Kessels (Martijn Musters was afwezig) stuurden de eerste set passer-lopers Gijs Moonen en Yannick Knechten, middens Sven de Roos en Thomas van de Ven, diagonaal Rens Kroeze, spelverdeler Rogier Raemaekers en libero Daan Smulders het veld in. Die laatste vervulde die taak samen met Tom Chermin. Zoals gebruikelijk werd de wedstrijd geopend met de service van de mini-van-de-week. Dat was dit keer de bloedfanatieke Jesse van Abeelen. Zijn enthousiasme sloeg niet over naar het team. Tot 12-12 ging de wedstrijd gelijk op. Keistad  schakelde serverend een tandje bij en heren 1 kreeg geen vat op die service. En dan gaat het hard: 16-25.

De tweede set startte Renzo toch met dezelfde basis. Keistad hield de overhand en sloeg nu al in de beginfase van de set een groot gat (6-12). Dat verschil bleef tot het einde in stand, Keistad won met 20-25. In de derde set waren er toch enkele wisselingen in de basis. Lucas Vermeulen kwam voor Rogier en Thijs Princen verving Gijs Moonen. Dat wierp in het begin van de set direct vruchten af. Lucas serveerde heren 1 naar een 4-1 voorsprong. Keistad knokte terug en op 16-16 bracht Renzo Matthieu Winters in voor de service. Deze koele benjamin serveerde heren 1 in een ruk naar een 20-16 voorsprong. Dat bleek echter niet voldoende. Ook set 3 ging met 23-25 naar Keistad.

Komende zondag speelt heren 1 een cruciaal duel in Meijel tegen Peelpush, de huidige hekkensluiter. Een overwinning zou heren 1 dan bijzonder goed van pas komen.

Verslag : Leon de Leijer