Na een paar wedstrijdloze weekenden en een goede oefenpot tegen Utrecht DS1, mochten we deze zaterdag eindelijk weer aantreden voor het ‘echie’! Op naar het Limburgse Velden, waar om 17:00 het startsignaal klonk. Met een goed uitgekiend wedstrijdplan, scherpe koppies én extra versterking van Danielle en Esther, gingen we vol vertrouwen aan de slag. Set 1 startten we met Kim en Femke, Lotte en Finke, Loni, Maartje en Floor. Velden begon met verrassend spel waar wij even op moesten schakelen, maar dat lukte snel. Er volgden lange rally’s en de punten gingen gelijk op, maar onze taken konden verzorgder worden uitgevoerd. Met die focus wisten we de set vanaf de 15 te kantelen. Ook serverend kwam er meer druk op, de pass bij Velden werd ontregeld en tactisch kregen we meer vat op de tegenstander, waardoor we met 18-25 set 1 overtuigend binnentrokken.

Tijd om die eindsprint in set 1 door te trekken naar set 2. Echter hadden we hier even ‘diesel-achtige’ opstartproblemen. Een wake-up call van Dirk in de time-out bij 5-1 achter, zette ons weer op het rechte pad en we gingen moeiteloos naar setwinst met 12-25. Set 3 begon identiek aan set 2. De ‘diesel’ had weer even een wake-up call van Dirk nodig. En ook nu leek dat te helpen. Vooral Femke wist de blokkering van Velden helemaal gek te maken met tactisch geshotte, harde of netrand-balletjes. Daarnaast weer een paar goede service-series op rij en ook deze set leek van ons. Echter liet dat nog even op zich wachten doordat Velden ook meer druk in de service ging zetten waar wij moeite mee hadden, maar iedereen hield zijn hoofd koel. No stress, paar puntjes tegen maar kans afwachten en pakken. Een terechte 21-25 winst en 3-0 voor! De laatste bonus-set verliep ook zonder al teveel moeite en met 20-25, pakten we de volle buit, geen gelul 4-0! Echt een collectieve winst, iedereen stond scherp en hielp elkaar waar nodig op zowel tactisch als technisch gebied. Ondanks de telkens wat mindere start van de sets, speelden we met vertrouwen, zonder dipjes en met agressie, dat geeft vertrouwen! Om dan na de wedstrijd te horen dat concurrent Activia punten had laten liggen, is dan natuurlijk dubbel zo mooi. We gaan lekker nagenieten en hard trainen komende week. Volgende week zaterdag hebben we weer geen wedstrijd, maar daarna komt er weer reeks potjes aan, dus zaak om goed fit en in de flow te blijven met z’n allen. Over 2 weken spelen we om 17:30 uur thuis tegen nr 1 Activia, een echte kraker, dus ben erbij om ons naar de overwinning te schreeuwen!

Door : Maartje van Gestel