Heren 1 ging afgelopen zaterdag de strijd aan met de Utrechtse studenten van Protos, dat eerder dit seizoen in Tilburg met 0-3 won. Vorige week werd de goede reeks wedstrijden van de weken daarvoor onderbroken door een kansloze zeperd thuis tegen Dynamo Apeldoorn (0-3, 20-25, 23-25 en 13-25). In de goedgevulde Utrechtse Olympos sporthal werd een broodnodige overwinning geboekt op Protos. De verschillen waren in geen enkele set groot, maar als toeschouwer had je toch steeds  het gevoel dat heren 1 de bovenliggende partij was. En dat gevoel was terecht: de wedstrijd werd met 1-3 gewonnen (23-25, 25-22, 21-25 en 23-25).

Coaches Renzo Borrani en Martijn Musters stuurden passer-lopers Gijs Moonen en Thijs Princen, middens Jens Andriessen en Thomas van de Ven, diagonaal Rens Kroeze, spelverdeler Rogier Raemaekers en libero Tom Chermin de eerste set het veld in. Heren 1 kwam met 19-14 voor, maar liet Protos in een servicebeurt weer langszij komen. Net op tijd was de ploeg weer op scherp, maar er was wel een servicefout van Protos nodig voor het beslissende punt (23-25). De tweede set had Protos steeds een kleine voorsprong, en wist die over de streep te trekken (25-22).

In set 3 was heren 1 weer bij de les. Protos kwam in het begin nog wel op een kleine voorsprong, maar al snel was het erop en erover. Op 24-21 was het Rens (opnieuw uitstekend op dreef), die het winnende punt binnensloeg. Set 4 was zowat een kopie van set 1. Tilburg kwam tegen de 20 met drie punten voor, maar op 21-21 maakte Lucas Vermeulen het verschil. Hij serveerde drie keer achter elkaar naar 24-21 en had ook nog een fraaie redding in het achterveld. Nu smashte Gijs het winnende punt binnen. Als het gaat om fraaie verdedigende acties moeten we vandaag overigens zeker libero Tom even noemen. Maar de man of the match was spelverdeler Rogier. Zoals gewoonlijk wist hij zijn aanvallers, ook uit onmogelijke passes, goed te vinden. Maar ook zijn drie scorende blokpunten (waarvan twee eenmans killblocks) en twee scorende ballen waren van grote waarde in een wedstrijd met zulke kleine verschillen.

Heren 1 staat nu achtste met 17 uit 14 en heeft de afstand met de staartploegen weer wat vergroot. Komende week speelt heren 1 in eigen huis tegen hekkensluiter Dio Bedum. Een nieuwe overwinning op de Groningers zou zeer welkom zijn.

Foto: Rogier Raemaekers in actie (archieffoto van Norbert Jansen)