Bizar. Dat is wat er afgelopen zaterdag gebeurde in T Kwadraat. Dan denk je dat het binnen een uur over is en je verdriet te moeten verdrinken in de kantine. Maar dan duurt het nog bijna anderhalf uur en smaakt dat overwinningsbiertje ontzettend lekker. Volley Tilburg heren 1 wist als een ware Phoenix tegen Reflex het wedstrijdverloop 360 graden om te draaien en won uiteindelijk met 3-2 (15 – 25, 12 – 25, 25-23, 25-20 en 15 -12).

Coaches Renzo Borrani en Martijn Musters moesten het doen zonder de langdurig geblesseerde Marijn Kessels. Daardoor kon een plekje op de bank ingeruimd worden voor de piepjonge Matthieu Winters. Gestart werd met passer-lopers Gijs Moonen en Yannick Knegten, middens Sven de Roos en Thomas van de Ven, diagonaal Rens Kroeze, spelverdeler Rogier Raemaekers en libero Tom Chermin.  De eerste twee sets in samenvatting: ondanks de vele scores via aanvallen van Gijs was het helemaal niets. Geen beleving, geen servicedruk, geen pass etc. Beide sets dus kansloos verloren.

Set 3 begon Jens Andriessen voor Sven en Thijs Princen voor Yannick. Maar het was vooral aanvoerder Rens die zijn ploeg op sleeptouw nam. Hij serveerde heren 1 direct naar een 3-0 voorsprong en was daarna ook aanvallend niet meer te houden. Ook de rest van het team vocht voor iedere bal, en mede omdat ook Gijs veel bleef scoren en Thomas ook een goede servicebeurt afleverde nam Heren 1 een 15-9 voorsprong. Het was Robin van Capelle die Reflex met zijn harde sprongservice weer hoop gaf (15-13). Heren 1 rechtte de rug en won alsnog ruim met 25-23. In set 4 ging het tot 12-12 gelijk op. Tilburg drukte door, en met name de servicedruk zorgde voor een 25-20 setwinst.

In set 5 serveerde Thomas heren 1 naar een 5-2 voorsprong. Reflex kwam langszij en op 9-9 kwam het Kampense servicekanon van Capelle opnieuw aan de opslag. Hij zorgde voor een 11-9 voorsprong, heren 1 pakte de service terug en Mathieu werd ingebracht voor Jens voor de service. Hij serveerde drie keer en had ook nog een geweldige verdedigende actie: 13-11. Uiteindelijk was het Gijs die de 15-12 binnensmashte.

Heren 1 staat nu met 14 punten uit 11 wedstrijden drie punten voor op alle staartploegen en kan met een goed gevoel de feestdagen door. 11 januari gaat heren 1 op bezoek bij een volgende titelkandidaat, koploper VCN. Zou een nieuwe stunt mogelijk zijn?

Door: Leon de Leijer