Wat een teleurstelling afgelopen zaterdag voor Volley Tilburg heren 1. Gesterkt door de serie prima wedstrijden van de afgelopen weken stond in eigen hal de streekderby tegen HLB van Daal op het programma. Altijd el een beladen duel, dat in Tilburg de afgelopen jaren steeds gewonnen werd door de Dungenaren. Heren 1 zou dus gewaarschuwd moeten zijn en tot op het bot gemotiveerd aan de wedstrijd moeten beginnen. Dat lukte op een of andere manier voor geen meter. De derby van Brabant tegen HLB van Daal werd behoorlijk kansloos verloren met 1-3 (18-25, 20-25, 33-31 en 21-25).

Renzo Borrani en Martijn Musters stuurden volstrekt logisch de basis van de afgelopen weken het veld in: Gijs Moonen en Yannick Knechten (p-l), Thomas van de Ven en Sven de Roos (mid), Rogier Raemaekers (sv), Rens Kroeze (dia) en Tom Chermin (lib). Heren 1 begon inspiratie- en futloos aan de wedstrijd. Dat bleek vooral ook uit de hoge foutenlast op eigen service en het feit dat de blokkering niet thuis gaf. HLB van Daal vocht voor elk punt en won dik verdiend met 25-18.

In set 2 vervingen Renzo en Martijn Sven door Thijs Princen en probeerden de boel op te peppen. Later in set 2 kwam ook nog Marijn Kessels in het veld voor Gijs en was er de rentree van spelverdeler Lucas Vermeulen (nr. 11, zie foto), die Rogier verving. Maar niets hielp. Het gat was al te groot om nog te profiteren van de drie snoeiharde aces van Lucas op een rij. Daardoor werd nog wel de 20 aangetikt.

Set 3 was er wel wat vechtlust. In dezelfde samenstelling als set 2 en met meer spirit begon heren 1 aan deze set. Die set verliep zoals de neutrale toeschouwer de hele wedstrijd had willen zien; zinderend. Uiteindelijk won heren 1 deze set met 33-31. Gijs, die weer het veld was ingekomen voor de aan de knie geblesseerd geraakte Marijn, besliste de set. Ook set 4 ging tot 15 weer gelijk op. Maar een paar fraaie bloks en onwaarschijnlijk reddingen in het achterveld gaf HLB van Daal vleugels. De mannen van Sander Mulder trokken de set naar zich toe en stapten als terechte winnaar van het veld.

Door dit verlies is het heren 1 niet gelukt een aanzienlijk gat te slaan met de staartgroep. Heren 1 staat nog wel zevende, maar zag veel concurrenten uit de onderste regionen winnen en dus dichterbij komen. HLB van Daal staat net als Webton nu op 1 punt, Peelpush op twee punten maar heeft nog een wedstrijd tegoed, en ook de nummers 11 en 12 haalden punten en kwamen dichterbij. En dan komt aanstaande zaterdag de nummer 2 Reflex naar T Kwadraat. Hopelijk heeft heren 1 dan weer de scherpte gevonden.