De eerste uitwedstrijd van het seizoen was meteen een potje met een lading. In de voorbereiding hadden we ook 2 sets tegen deze ploeg gespeeld en toen verloren! Onze dames waren er dus op gebrand om daar nog wat recht te gaan zetten. Bijkomend feit was ook dat de trainer/coaches van WIK de interim-trainer/coaches waren van ons team aan het einde van het afgelopen seizoen. Zonder meer aardige én deskundige volleybaltrainers allebei en natuurlijk wisten ze daardoor als geen ander hoe ons team in elkaar zat. Ze hadden ze tenslotte enkele weken intensief met ze gewerkt.

WIK ging dan ook met een gedegen strijdplan uit de startblokken om het ons zo moeilijk mogelijk te maken. Met veel servicedruk en tactische ballen stelden ze direct ons achterveld behoorlijk op de proef. Van enig wedstrijdritme was nog geen sprake bij ons. Er moesten dan ook de nodige wissels aan te pas komen om de balans weer enigszins terug te brengen. Helaas te laat want de eerste set ging met 26-24 naar de thuisploeg. Langzaam begon daarna onze spelverdeling meer stabiliteit te krijgen en wisten de aanvalsters de gaten in de blokkering beter te vinden. Met meer aanvalsdruk over het midden en betere service konden we het spelletje aan de overkant steeds meer ontregelen. De tweede set waren wij duidelijk diegene die het tempo en de druk bepaalden en ondanks dapper verdedigen van WIK moesten ze uiteindelijk met 22-25 bakzeil halen. De derde set was over en weer zeer wisselend spelniveau zichtbaar. Onnodige fouten wisselden zich af met geniale reddingen en oplossingen en hoewel we steeds terugkwamen van een achterstand was het Volley Tilburg zelf dat op 24-24 de wedstrijd besliste (helaas in ons nadeel) door opeenvolgend een eigen service- en blokkeerfout.

Toch was het teamritme weer voelbaar en zichtbaar. De inhaalslag die we moesten maken in de 3e set was de fundering waarmee we in de 4e en 5e set de tegenstander volledig wisten te overrompelen. Een goede servicedruk, een georganiseerde blokkering en veldverdediging vormden de basis voor een zegetocht waarbij de aanvalsters, mede door een steeds weer verrassende spelverdeling, nagenoeg ongehinderd konden scoren. Met 7-25 en 7-15 werden de laatste twee sets in no-time binnengehaald en daarmee konden onze dames hun eerste uitwedstrijd op het conto bijschrijven en 3 wedstrijdpunten. Daarmee vertoeven we op dit moment met 7 punten op een met drie teams gedeelde 2e plaats op de ranglijst. Maar de competitie is nog jong en deze rangschikking is nog geen indicatie voor het verdere verloop. Al doen de uitslagen wel vermoeden hoe e.e.a. zich zal gaan ontwikkelen. Zaak voor onze dames is vooral om georganiseerd te blijven spelen want dan is duidelijk wat eenieders verantwoordelijkheid in het veld is en worden er geen onnodige punten weggegeven. De opponent mag best setpuntjes sprokkelen maar moet daar wel zelf wat voor doen. En hoewel de donkere dagen voor Kerstmis zich alweer aandienen is het nog lang geen tijd om voor Sinterklaas te spelen. Cadeautjes houden we voortaan liever voor onszelf.