Afgelopen zaterdag begon Volley Tilburg heren 1 met de nieuwe selectie van dertien spelers – een ongekende luxe in vergelijking met vorige seizoenen – uitstekend aan de competitie 2019/2020. In Rijswijk werden na een 3-1 zege op Inter Rijswijk de eerste drie punten gehaald.

Coaches Renzo Borrani en Martijn Musters stuurden de eerste set passer-lopers Gijs Moonen en Thijs Princen, middens Thomas van de Ven en Sven de Roos, diagonaal en aanvoerder Rens Kroeze, spelverdeler Rogier Raemaekers en libero Yannick Knechten het veld in. Heren 1 nam snel een voorsprong van drie punten, liet Inter Rijswijk halverwege langszij komen, maar wist de set toch te winnen. Rens sloeg het beslissende punt binnen (22-25), maar ook Gijs speelde deze set aanvallend en passend een belangrijke rol.

Set 2 was er een om snel te vergeten. Heren 1 maakte veel onnodige fouten waarvan Inter profiteerde (25-20). Ook in set 3 nam Inter een kleine voorsprong. Renzo Borrani stuurde Marijn Kessels als libero in het veld voor Yannick en verving Thijs door Tom Chermin, die met een goede servicebeurt heren 1 langszij bracht. Ook benjamin Daan Smulders kwam nog even in het veld voor een paar goede services. Het was echter de voor Sven in het veld gekomen Jens Andriessen die meteen na zijn entree de titel ‘man of the match’ verdiende door een killblok en drie ballen op rij te scoren. Jens zorgde met een uitstekende servicebeurt ook voor het beslissende gat, waarna opnieuw Rens de set afmaakte met een fraaie aanval (21-25).

In set 4 bleven Marijn, Tom en Jens in het veld. Heren 1 kwam deze set geen moment meer in gevaar. Rogier gunde op 15 – 24 Jens de eer om deze set af te maken, wat hij keurig deed. Komende zaterdag komt VCN naar T Kwadraat en zal heren 1 er alles aan doen om een nieuwe zege te behalen.