En dan is het eindelijk zaterdag!! De dag waar we toch al een hele tijd naar uitkeken met z’n allen, een wedstrijd waar dan eindelijk voor het ‘eggie’ gespeeld kan worden. Maar voor het zover was, werd eerst nog de ‘maxi van de week’ geïntroduceerd bij de meisjes C1. Hier mocht voor deze eerste keer Maartje meedoen met de warming up, het inspelen én natuurlijk het hoogtepunt: het serveren van de 1e bal! Een erg leuk concept, wat de meiden van Dames 1 dit seizoen bij verschillende jeugdteams graag zullen gaan doen. Daarnaast mochten drie Dames 1 meiden zich al warm spelen bij de wedstrijd van Dames 2, hier kwamen ze wat te kort in de bezetting dus Aukje, Loni en Veerle stonden paraat om hen te versterken. Top meiden! Na een heerlijke pasta en wraps maaltje van onze chefs Loes en Floor en een motiverende peptalk van Marcel, ging de wedstrijd dan echt om stipt 19:00 uur van start in het T-kwadraat.

Set 1 trapte af met een vlammende starting six: Aukje in de spelverdeling, captain Kim en Paula op passer-loper, Lotte en Finke op midden, Anneloes op dia en natuurlijk onze Floor als libero. In de voorbereiding hebben we het uitgebreid gehad over hoe belangrijk we de positieve sfeer in het team vinden, en dat was vanaf punt 1 aanwezig in en om het veld. Iedereen stond op scherp, voerde zijn taakjes uit, servicedruk was hoog en er werden weinig eigen fouten gemaakt. Al met al een clean set waar we eigenlijk geen enkel moment twijfelden aan onszelf: 25-16.

Hoppa, eerste set binnen, dit houden we vast! De opstelling bleef hetzelfde, want ja, never change a winning team, en ook nu gingen we vlot en vol positieve energie van start. Met power-aanvallen van Kimmie en slimme doortikballetjes van Auk, bouwden we een voorsprong op die we niet meer los lieten. Resultaat: 25-20 winst, 2-0 voor!

Op naar set 3. Loni en Maartje erin voor Loes en Auk en ook Veerle kwam binnen de lijnen.  Vanaf het begin hadden we meer moeite om ons eigen spel te spelen. We werden onder druk gezet met de service van Olympia waardoor we in plaats van zelf te domineren en het niveau te bepalen, achter de feitjes aan werd gelopen. Een dubbele wissel en Femke voor Paula in het veld, maar de opgebouwde achterstand kon niet meer bijgetrokken worden: 18-25 voor Olympia.

Oké, vergeten, opladen en door naar set 4. De neusjes stonden vanaf het begin van deze set meteen dezelfde kant op, de energie kwam terug. Met mooie verdedigende acties van onder andere een uitstekend spelende Finke (vliegkunstje met één hand, netjes netjes) werd deze set makkelijk ingepakt. Strik erom, met 3-1 hebben we onze eerste wedstrijd in de pocket! Al met al een tevreden gevoel, ondanks onze dip in set 3. Voor de nieuwe trainingsweek dan ook de focus op het vasthouden van ons niveau en het opstaan bij een reeks tegenpunten, maar vooral blijven spelen met plezier want dat heeft ons deze wedstrijd bepaald! Volgende week reizen we af naar Groot-Ammers, waar we om 15:00 spelen tegen promovendus VC WIK Dames 1. Hopelijk tot dan!