De druiven waren zuur vorige week, maar de strijd is natuurlijk nog lang niet gestreden. Met nog 10 wedstrijden te gaan ligt de weg weer helemaal open.

Na mooie woorden van aanvoerster Floor van den Nieuwenhoff is afgelopen week de draad weer opgepakt en keihard getraind om het verlies van vorige week om te zetten in een nieuwe reeks overwinningen.

Zo moest de start van deze reeks plaatsvinden in Panningen, waar de ploeg van Johan van Vliet mocht aantreden tegen het verdienstelijk presterende Olympia.

De eerste set begon wat haperend en al gauw keek de Tilburgse ploeg tegen een 1-8 achterstand aan. Olympia startte met de nodige servicedruk, maar naarmate de set vorderde nam Volley Tilburg het heft in eigen hand.  Met name op de service en aanvalspower had de thuisploeg geen antwoord, zo ging de set na een valse start alsnog eenvoudig naar Volley Tilburg, 17-25.

Set 2 was een eigenlijk een kopie van de eerste. Weer moest een grote achterstand ongedaan worden gemaakt, maar de ploeg bleef rustig en onder aanvoering van een uitstekend spelende Maartje van Gestel, ging ook deze set naar Tilburgse gasten, 22-25.

Vanaf set 3 ging de gaskraan open en werd het een eenzijdige galavoorstelling waar Volley Tilburg echt liet zien over een hoog niveau te beschikken. Met name Anneloes Blaeser en Danielle Remmers scoorden naar hartelust. Zo ging de wedstrijd als een nachtkaars uit voor Olympia, 13-25 en 14-25.

Een eervolle vermelding voor spelverdeelster Maartje van Gestel, die maar liefst 45 keer serveerde en daar 12x direct uit scoorde.

Knappe 4-0 overwinning voor Volley Tilburg, dat na vorige week orde op zaken stelt en ook weer de koppositie overneemt van Sliedrecht Sport 2, al is het op setsaldo.

Volgende week gaat de competitie verder in het T-Kwadraat. Daar zal Stravoc de volgende tegenstander zijn voor Volley Tilburg, voor nu nog even nagenieten van een overtuigende overwinning!

Bron: Volley Tilburg