Afgelopen zaterdag speelde Volley Tilburg heren 1 in de eigen T Kwadraat tegen Maatwerkers VCN, de nummer 7 van de ranglijst. Vooraf gezien, zeker gesteund door een goed gevoel van de laatste wedstrijden, een wedstrijd waarin heren 1 voor een verrassing zou kunnen zorgen. Zover kwam het helaas niet. Misschien speelde mee dat coach Guillermo Boogers, zelf ook tijdelijk aan een rolstoel gekluisterd, opnieuw nauwelijks wisselmogelijkheden had door twee nieuwe blessures. Uiteindelijk wist heren 1 alleen de 3de set te winnen.

De eerste twee sets werden met 20-25 en 19-25 verloren. Ondanks veel inzet en goed serveren lukte het niet om bij VCN in de buurt te blijven. Het geroutineerde team van coach Fer van Hal bleef de bovenliggende partij. Met name blokkerend hield heren 1 weinig tot niets tegen: er werden veel ballen geraakt door het blok, maar dat waren bijna allemaal punten voor VCN.

In set 3 leek de wedstrijd te kantelen. Met name door twee geweldige serviceseries van Tom Chermin sloeg heren 1 een groot gat. En de doordraaitruc van drie posities van coach Guillermo Boogers werkte uitstekend. In set drie werden wel veel punten gescoord door de eigen blokkering. Met 25-17 ging de set naar heren 1. Coach van Hal begon de vierde set met een paar nieuwe spelers, die het helaas voor heren 1 uitstekend deden. VCN kwam al snel op voorsprong en bouwde die voorsprong langzaam maar zeker uit tot een 18-25 setwinst.

Volgende week volgt de cruciale uitwedstrijd in Veenendaal. Hopelijk is dan de volledige selectie weer beschikbaar.