Afgelopen zaterdag speelde Volley Tilburg heren 1 de eerste wedstrijd van 2019. In Kampen moest aangetreden worden tegen koploper en een van de belangrijkste titelkandidaten Zalsman Reflex. Zonder coach Guillermo Boogers, die vervangen werd door gelegenheidscoach en manager Leon de Leijer, maar met de nieuwe libero Dennis Gelissen en benjamin Daan Smulders omdat heren 2 niet speelde.

Vooraf werd afgesproken dat er niet veel verwacht hoefde te worden van deze wedstrijd, maar dat er keihard geknokt moest worden om wellicht te kunnen stunten. Maar vooral ook om het goede gevoel van de laatste wedstrijden (tegen Inter Rijswijk en Webton) van 2018 vast te houden. Er komt immers nu een serie wedstrijden die er toe doen als het gaat om lijfsbehoud. Tot een stunt kwam het niet, maar ondanks de 3-0 uitslag (25-18,25-23 en 25-17) geeft de manier waarop die tot stand kwam hoop voor de tweede seizoenshelft.

De eerste set nam heren 1 zelfs een 6-3 voorsprong. Maar Reflex kreeg langzaam maar zeker de overhand, door slim en gevarieerd aan te vallen, keiharde smashes af te wisselen met scorende tipballen maar vooral door het enorme servicegeweld. Twee jumpers met een harde , vaste service waren heren 1 te machtig. Zeker in de lage hal, waar zo’n 15 passes en verdedigende acties , die in de eigen T Kwadraat geen enkel probleem zouden hebben opgeleverd, nu direct tegen het plafond ketsten.

De tweede set nam Reflex van meet af aan een voorsprong van zes punten. Maar in de slotfase wist heren 1 aan te sluiten. Een service reeks van Daan, die zich niets aantrok van de luide tips van de tribune (“onderhands”) en die serie prompt begon met een ace. De coach van Reflex had zelfs een time-out nodig om de set uiteindelijk toch te pakken. Set nummer 12 die dit seizoen met twee punten verloren werd.

Ook set 3 verliep in het voordeel van Reflex. Nu lukte het niet meer om terug te komen: 25-17. Komende zaterdag komt VCN naar T Kwadraat. Dan zal Guillermo weer coachen en zal er alles aan gedaan worden op een of meer punten in eigen huis te houden.