Afgelopen zaterdag speelde Volley Tilburg heren 1 in de eigen T Kwadraat tegen koploper Inter Rijswijk. Gelukkig waren opnieuw enkele spelers van heren 2 inzetbaar waardoor coach Guillermo Boogers weer met een libero kon spelen en wat meer wissels tot zijn beschikking had. Heren 1 begon niet slecht aan deze moeilijke wedstrijd, maar verloor de eerste set toch met 22-25. Na de 2de set ook met 17-25 verloren te hebben, leek het een vluggertje te worden in T Kwadraat.

Maar dat pakte toch even anders uit. Volley Tilburg Heren 1 kreeg ineens het heilige vuur en knokte zich meer en meer in de wedstrijd. De mannen van Inter Rijswijk raakten van die plotselinge enorme weerstand zo van streek dat er zelfs een gele en rode kaart getrokken moest worden. Coach Willy Steenbakkers wisselde nog wel enkele basisspelers terug maar dat mocht niet meer baten. De set werd met 25-18 gewonnen door de Volley Tilburg.

Set 4 werd een ware thriller. Inter Rijswijk nam met de basisopstelling een snelle 4-0 voorsprong. Volley Tilburg schakelde nog een tandje bij, trok de stand in evenwicht en kwam in de slotfase met 23-21 voor. Maar helaas was het voor de zoveelste keer dit seizoen net niet. Een tikbal in het net en een communicatiestoornis bij een aanval op mid deden heren 1 de das om 23-25. Wat resteert zijn de complimenten, voor het hele team maar zonder iemand te kort te willen doen toch vooral voor onze benjamin Daan Smulders, een 15-jarig broekie die als libero een dijk van een wedstrijd speelde.

Hopelijk kan heren 1 het fanatisme vasthouden in de komende wedstrijden, te beginnen aanstaande zondag als de als de lastige uitwedstrijd tegen Webton op het programma staat.